Vaikka horoskooppimerkit ja astrologia jakavat mielipiteitä, turvautuvat monet rakkausrintamalla myös niiden apuun ja vinkkeihin.

Yleensä suosituksena on etsiä kumppania, jonka horoskooppimerkki on samasta elementtiryhmästä kuin oma merkki, kertoo Cosmopolitan. Toinen yleinen tapa on etsiä sellaista kumppania, jonka horoskooppimerkki on vastakkainen oman merkin kanssa.

Horoskooppimerkit jaetaan neljään elementtiryhmään:

  • ilmamerkit kaksoset, vaaka ja vesimies
  • maamerkit kauris, härkä ja neitsyt
  • vesimerkit kalat, rapu ja skorpioni
  • tulimerkit leijona, oinas ja jousimies

Vastakkaiset horoskooppimerkit ovat sen sijaan seuraavat:

  • oinas ja vaaka
  • härkä ja skorpioni
  • kaksoset ja jousimies
  • rapu ja kauris
  • leijona ja vesimies
  • neitsyt ja kalat

Tosielämässä parit eivät kuitenkaan aina muodostu näin. Cosmopolitanin mukaan jotkut löytävät rinnalleen kumppanin, jonka horoskooppimerkki yhdessä oman merkin kanssa ei teoriassa käy järkeen, mutta todellisuudessa suhde kuitenkin toimii.

Yli 25 vuotta tarot-kortteja lukenut ja opettanut Kerry Ward on listannut Cosmopolitanin sivuilla epätodennäköiset horoskooppimerkkiparit, jotka yllättäen toimivatkin yhdessä. Ne ovat:

Kaksoset ja neitsyt

Hössöttävä neitsyt ja kaksoset, joka on paha suustaan, voivat vaikuttaa parilta, joka on syntynyt siellä, minne parisuhteet menevät kuolemaan. Wardin mukaan näihin kahteen kuitenkin vaikuttaa sama planeetta, Merkurius, joka auttaa heitä kommunikoimaan samalla aaltopituudella.

Wardin mukaan tämä parivaljakko rakastaa juorujen, tiedon, mielipiteiden ja ideiden keräämistä – he voivat viihdyttää toisiaan tuntikausien ajan. He ovat kuin kaksi marjaa siinä, miten he kohtaavat ja omaksuvat ympärillään olevaa maailmaa.

Oinas ja kaksoset

Jos nämä kaksi jakavat jotain, niin se on valtava nälkä seikkailua, kaaosta ja hauskanpitoa kohtaan. Yhdessä he roivat luoda seksortoa, joka voi johtaa ties mihin (vankilaan, sairaalaan, vihkikappeliin, hautausmaalle).

Wardin mukaan tuli (oinas) ja maa (kaksoset) mielletään maskuliinisiksi merkeiksi, mutta hän ei tiedä miksi näin on. Joka tapauksessa tästä syystä nämä kaksi merkkiä jakavat toimintaa keskittyneen, uskaliaan, jopa holtittoman tai välinpitämättömän lähestymistavan elämää kohtaan – kun nämä kaksi innostuvat liity paraatiin tai piiloudu, kunnes se on ohi.

Härkä ja leijona

Rento, harkitseva, kotona iisisti ottava härkä kohtaa määrätietoisen, huomiota hakevan, mennään ulos bilettämään leijonan. Wardin mukaan voisi kuvitlla, että nämä kaksi ajautuvat törmäyskurssille, mutta he jakavat merkittävän seksuaalisen kemian, koska molemmat rakasvat fyysisyyttä ja intiimiä kanssakäymistä.

Seksi on tärkeää kanssakäymistä valtaosalle ihmisistä, mutta etenkin härille ja leijonille. Nämä kaksi ovat valmiita lakanoiden väliin joka päivä, joka yö, joka viikko.

Rapu ja jousimies

Näitä merkkejä vetää yhteen draama, joten Wardin mukaan tämä kosminen yhteys ilmenee useammmin nuorten keskuudessa. Kun ikää karttuu, ei draamalle löydy enää aikaa.

Rapu haluaa olla tarvittu, minkä jousimies mieltää ensin suloiseksi, mutta lopulta (väistämättä) ajautuu muualle ja unohtaa viestittää jne. Rapu ei ota tätä hyvällä ja ottaa käyttöön erehtyvän kumppanin pelikirjan taktiikat, jotka huvittavat jousimiestä loputtomasti.

Wardin mukaan tämän kaiken alla molemmilla merkeillä on suuret sydämet ja paljon läheisyyttä tarjottavana, joten he aina päätyvät takaisin yhteen (kunnes se käy todella vähiin).

Neitsyt ja vesimies

Nämä kaksi rauhallista, jatkuvasti puhuva intellektuellia syttyvät toistensa nokkeluudesta ja väittelytaidoista. Wardin mukaan on asia erikseen, päätyvätkö nämä kaksi edes lähelle makuuhuoneetta, mutta henkisellä tasolla he ovat liekeissä – ja kenties toisinaan tekeehyvää olla sellaisessa suhteessa.

Näillä merkeillä ei ole Wardin mukaan mitään yhteistä kosmisella alueella, mutta he ovat molemmat todella taitavia, viisaita ja uteliaita ympäröivästä maailmasta.

Skorpioni ja kauris

Wardin mukaan tämä on horoskooppimerkkien odottamaton voimapari. Skorpioni ja kauris rakastavat pitää ohjat omissa käsissään, käyttää valtaa, saada kunnioitusta, tienata rahaa ja elää hyvää elämää.

Kun nämä kaksi toimivat yhdessä, kaikki on hyvin ja he voivat kiivetä elämän tikkailla ylemmäs ja saavuttaa ylelliset korkeudet auttaen toisiaan loistamaan. Jos he eivät kuitenkaan ole samalla viivalla, voi suhde mennä metsään melko nopeaa.

Wardin mukaan kummallakaan merkillä ei ole kärsivällisyyttä, empatiaa tai halua antaa toosen voittaa tai johtaa elleivät he ole täysin samaa mieltä ehdoista ja syistä. Se on strategista.

Kun kaikki menee hyvin, on tämä Wardin mukaan mahtava pari. Kun kaikki ei mene hyvin, tämä pari on sieltä, minne aurinko ei paista.

Kalat ja vaaka

Nämä merkit kilpailevat siitä, kuka on horoskooppimerkeistä kiltein, ja se onkin ainoa heitä yhdistävä tekijä. Wardin mukaan kun he ovat yhdessä, kaikki toimii paremmin kuin pitäisi – paperilla – koska kumpikin on liian kiltti sanoakseen muuta.

Vaaka on horoskooppimerkkien diplomaatti, kun taas kalat on merkkien terapeutti. He molemmat siis voivat puhua tuntikausien ajan, paljastaa sielunsa, jakaa todellisen intiimiyden ja tulla toimeen upeasti.

Wardin mukaan säröjä voi ilmetä (vaa’n flirttailu ja päättämättömyys, kalojen unelmointi ja itsesääli), mutta voi kestää todella kauan ennen kuin se tapahtuu. Käytännössä tämä toimii niin kauan kuin se toimii.

Kerroimme aiemmin, mitkä horoskooppimerkit sopivat huonoiten yhteen. Lisäksi kerroimme, mitkä merkit solmivat avioliiton epätodennäköisemmin ja mikä merkki pettää todennäköisimmin.

Lähde: Cosmopolitan