Näiden elokuvan joukosta voi valita helposti katsottavaa vaikkapa tyttöjen iltaan.

Cosmopolitan listasi 18 elokuvaa, jotka jokaisen naisen pitäisi nähdä. Alle on listattu listan viisi ensimmäistä, omalaatuisine perusteluineen.

1. Nyt ja silloin

Elokuva kertoo neljästä parhaasta ystävyksestä, jotka täysi-ikäistyivät 70-luvulla ja kohtaavat jälleen 90-luvulla, kun yksi heistä on saamassa lapsen. Elokuva on tärkeä, koska se käsittelee ystävyyttä. Sen lisäksi siinä on Brendan Fraserin cameo melkein liiankin seksikkäänä Vietnamin sodan veteraanina.

2. Parhaat vuotemme

Elokuva kertoo tarinan, jonka kaikki ovat kuulleet tai kokeneet: tunnollinen, hermot kiereällä oleva, hieman liian syvästi tuntea ei niin kaunis tyttö ihastuu laiskaan, etuoikeutettuun ja erittäin komeaan poikaan. Tyttö suoristaa hiuksensa, poika ihastuu häneen. Sitten suhde väistämättä hajoaa, koska tyttö haluaa tehdä maailmasta paremman paikan ja pojalle maailma sopii sellaisenaan. Tyttö lopettaa hiustensa suoristamisen. Monia katkeransuloisia kyyneleitä vuodatetaan.

3. Skandaalihäät

Kun on kyse Hepburneista, voit tavoitella joko Audreyksi tai Katharineksi tulemista. Tämä elokuva saa vaa’an kallistumaan Katharinen puolelle, joka letkautuksineen ja säihkyvine silmineen kantaa metoforisesti Jimmy Stewartin ja Cary Grantin palleja laukussaan koko elokuvan ajan.

4. Casablanca

Elämässäsi voi tulla aika, jolloin saatat rakastaa kahta miestä. Rakastat toista keskivertoisesti ja toista todella, todella paljon. Mutta joskus joudut jäämään keskivertoisen luo huolimatta siitä, kuinka paljon toista rakastat, koska keskivertoinen tarvitsee sinua rinnalleen pysäyttäessään toista maailmansotaa.

5. Titanic

Ensinnäkin James Cameronin klassikko muistuttaa siitä, että vanhat autonrämät ovat loistavia sekstailupaikkoja. Se myös muistuttaa odottamaan omaa versiota Jack Dawsonista, miehestä, joka suloisesti sipaisii hiuksiaan silmiltään, jonka kanssa saatat joutua elämään juustonaruilla kunnes saat veronpalautukset, mutta joka aina pitää asiat mielenkiintoisena ja näkee parhaat puolesi sen sijaan, että päätyisit holhoavaan, intohimottomaan, taloudellisesti turvattuun suhteeseen, jossa on ”järkeä”.

Muita listalla mainittuja elokuvia ovat muun muassa Thelma ja Louise, Tuulen viemää, Hylättyjen vaimojen kerho, Uhrilampaat, Aamiainen Tiffanylla ja Heathers. Lue perustelut, miksi nämä elokuvat kuuluvat jokaisen naisen katselulistalle, sekä lisää elokuvia, jotka kaikkien naisten pitäisi nähdä, Cosmopolitanin sivuilta.