Säästä aikaa, rahaa ja hermojasi skippaamalla nämä rysät.

Monien matkaan kuuluvat vierailut tunnetuissa turistikohteissa, ja sinäkin olet varmasti haaveillut pääseväsi Eiffel-torniin, vierailevasi Vapaudenpatsaalla tai kenties piipahtavasi Colosseumilla. Monet kuuluisista ja suosituista turistikohteista eivät kuitenkaan ole jonottamisen ja pääsyhinnan arvoisia, ja matkasi on todennäköisesti paljon onnistuneempi, jos vältät nuo kohteet.
Seuraavat kohteet eivät ole kaiken vaivan arvoisia:

 1. Taj Mahal, Intia
  Tähän kohteeseen ei kannata käyttää aikaa, ellet nauti muiden turistien kyynärpäistä kylkiluidesi välissä. Tätä turistikohdetta käy vuosittain ihailemassa kahdeksan miljoonaa turistia, mikä tarkoittaa, että siellä on aina täyttä ja ahdasta, etkä saa tilaa ihailla rakennusta rauhassa.

 2. Stonehenge, Englanti
  Koska et pääse kävelemään lähellekään ikivanhaa kivimuodostelmaa, moni on sitä mieltä, että paras tapa nähdä Stonehenge on yksinkertaisesti ajaa paikan ohi. On turhauttavaa maksaa pääsymaksu ja ajaa pitkä matka kohteen luo, kun ainoa mitä saat tehdä, on ihailla kiviä pitkän etäisyyden päästä.

 3. Times Square, New York City
  Times Squarella käynti on pelkkää ajan ja rahan tuhlausta. Täällä et näe mitään paikallista, mutta turistimassoja sitäkin enemmän. Ravintolat ovat ylihinnoiteltuja ja joka puolella on täyttä.

 4. Pisan kalteva torni, Italia
  Vaikka torni onkin hieno näky, on 22 euron pääsymaksu henkeä kohden ryöstöhinta siitä, että joudut jonottamaan ikuisuuden päästäksesi kohteen luo. Lisäksi paikka on aina aivan täynnä turistimassoja, etkä saa ikinä hyvää kuvaa tornista, sillä aina on joku tiellä.

 5. Niagaran putoukset, New York
  Tämä luonnonihme olisi sinänsä upea vierailukohde, mutta putousten ympärille syntynyt kaupunki on niin täynnä turisteja, että hinnat ovat tähtitieteelliset ja kadut aivan täynnä. Jos haluaakin nauttia putouksista rauhassa, kannattaa siirtyä rajan yli Kanadan puolelle, missä putouksia saa ihailla ilman yhtä suuria ihmismassoja.

 6. Gizan pyramidit, Egypti
  Jo pyramideille pääseminen tulee maksamaan sinulle omaisuuden. Pahimmillaan saatat maksaa tästä huvista jopa satoja euroja! Lisäksi paikalliset oppaat huijaavat turisteja usein uskottelemalla, että heidän on osallistuttava opastetulle retkelle päästäkseen pyramideille, vaikka tämä ei pidä paikkaansa. Pyramidit ovatkin kunnon turistirysä, jossa joudut helposti huijatuksi.

Jaa artikkeli myös matkusteleville ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Michael Heise, Unsplash