Nämä erilaiset ihastukset ovat sellaisia, jotka lähes jokainen kokee elämänsä aikana.

Ihastuminen on usein miellyttävä tunne, ja aikuisiällä saatat ihastuessasi tuntea kuin olisit jälleen teini-ikäinen. Jo pelkkä ihastuksen kohteen näkeminen voi tehdä päivästä paremman ja toisinaan on hauska haaveilla, minkälaista elämä olisi ihastuksen kanssa.

Ihastukset ovat usein nopeita sekä lyhytaikaisia ja jokainen ihastus on ainutlaatuinen. Elite Dailyn mukaan on kuitenkin erilaisia ihastustyyppejä, jotka lähes jokainen kokee jossain vaiheessa elämäänsä – tällaisia ne ovat:

1. ”Hän on liian hyvä minulle” -ihastus

Tämä on ihastus, josta ajatellaan, että hän on niin sanotusti parempaa kastia etkä olisi tarpeeksi hyvä hänen rinnalleen. Tällaisessa ajattelussa ei ole mitään perää, mutta tuntemus on jokaiselle varmasti tuttu. Ihastus saattaa olla maailman ihanin mies tai nainen, mutta koska hän tuntuu olevan liian hyvä, ei hänen kanssaan koeta synnyttää minkäänlaista suhdetta.

2. Kielletty ihastus

Kaikki eivät välttämättä edes myöntäisi tällaista ihastusta kenellekään. Tällainen ihastus voi olla esimerkiksi ystäväsi ex-rakas tai sisko tai veli – henkilö, joka on syystä tai toisesta on kielletty, mutta olet häneen salaa ihastunut ja toivot, ettet jää kiinni. Tämä ihastus kuitenkin voi saada sinut tuntemaan olosi hieman kapinalliseksi.

3. Ihastus, jonka kanssa ei halua tehdä mitään

Tällaista tapahtuu, kun yllättäen esimerkiksi huomaa olevansa ihastunut hyvään ystävään, mutta ei halua pilata ystävyyttä. Ihastuksesta pitää, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että uskaltaisi laittaa hänen kanssa jo olemassa olevan suhteen alttiiksi parisuhteen takia. Hänet haluaa pitää lähellä, koska hän on enemmän ystävä kuin romanttinen kumppani.

4. ”Apua lähtee jalat alta, hän on niin ihana iiiiiik!” -ihastus

Tämä ihastus, jos mikä, on jokaiselle tuttu. Kun on kyse tästä ihastustyypistä, ihastuksen nähdessään unohtaa, miten seistä tai kun hän puhuu sinulle, olet kuin ällikällä lyöty etkä oikein saa sanaa suustasi. Tämä on siis kuin fani-ihastus. Olet niin ihastunut, ettet osaa oikein toimia.

5. Hämmentävä ”Miksi hän?”-ihastus

Tämän ihastustyypin kohdalla et oikein haluaisi kuitenkaan olla ihastunut, koska hän on vastustajasi tai et usko, että suhteesta voisi tulla mitään. Silti et voi sille mitään, että olet ihastunut häneen ja välillänne on jännite, jota et voi jättää huomiotta, vaikka kuinka koetat. Tiedät silti, ettei se suhde toimisi, koska olet hänen kanssaan liian erilainen – tai samanlainen ja onkin parempi antaa ihastuksen olla ja mennä omia aikojaan ohi.

6. Tapaihastus

Tämä on ihastus, joka sinulla on ollut jo nuorena ja aikanaan et juuri muusta puhunutkaan ystävillesi kuin hänestä. Hänestä puhuminen sai ystäväsi parahtamaan ”Ei taas tätä!” Ajan myötä kuitenkin unohdit, miksi ihastuit tähän ihmiseen, mutta häneen ihastumisesta on tullut tapa.

Lähde: Elite Daily