Mikäli jokin alla olevista tavoista käyttää sosiaalista mediaa on tuttua omalla kohdallasi, voi olla korkea aika ottaa aikalisä.

1. Askartelet ruoka-annoksia ja kehittelet projekteja vain laittaaksesi kuvat niistä Instagramiin.

Siinä vaiheessa kun suunnittelet ja toteutat asioita ajatellen ensisijaisesti sitä, miltä ne näyttävät somessa jaettuna, on aika palata takaisin lähtöruutuun ja keskittyä olemaan oma itsensä.

2. Et voi tehdä yksinkertaisimpiakaan asioita ilmoittamatta niistä sosiaalisessa mediassa.

Koko elämän reaaliaikainen jakaminen Twitterissä tai Facebookissa kertoo, että somella on yliote sinusta. Jokainen hetki jonka käytät tekemistesi jakamiseen muille on pois siitä ajasta, jonka voisit käyttää käsitellen itse omia kokemuksiasi ja niiden merkityksiä ja mielekkyyttä.

3. Tiedät liikaa some-tuttujesi elämistä.

Se, että tiedät mitä kerran eräissä bileissä tapaamasi tyyppi laittoi tänään aamupalaksi uudelle tyttöystävälleen (jonka profiilin olet myös jo stalkannut Facebookista), ei tuo omaan arkeesi mitään lisäarvoa.

4. Sinut valtaa alemmuudentunto onnellisuutensa kukkuloilla olevien ystäviesi uutisia lukiessa.

Toinen toistaan mahtavampien hehkutuksien lukeminen voi saada salakavalasti aikaan riittämättömyyden tunnetta ja kateutta, nostaa ahdistuksen määrää ja jopa vääristää omaa kehonkuvaa.

5. Ahdistus valtaa sinut kun et voi käyttää puhelintasi.

Sosiaalisen median selaamiseen käytetty aika ei tee sinusta kiinnostavampaa keskustelukumppania merkityksellisine sanottavineen. Muiden elämistä tykkäilyyn käytetty elämä ei ole itsessään peukun noston arvoinen.

Jos sosiaalisen median käytössä tuntuu olevan korjaamisen varaa, voit asettaa itsellesi esimerkiksi aikarajan, jonka puitteissa voit viettää aikaa somessa. Korvaa määrä laadulla ja jaa asioita, jotka ovat pohdinnan arvoisia. Myös määräaikainen somen käyttötauko on hyvä haaste. Voit myös poistaa puhelimestasi Facebookin, Instagramin ja Twitterin joksikin aikaa ja keskittyä oman elämäsi elämiseen, tässä hetkessä.

Huffington Post