Itsekkyys ei aina ole lainkaan huono asia. Nämä seuraavat vinkit kannattaa ottaa kokeiluun!

Parisuhteessa itsekkyyttä pidetään usein kirosanana, ja osapuolia kehotetaan usein olemaan aina epäitsekäs ja laittamaan toisen tarpeet omien edelle. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä ole koko totuus, eikä edes tervettä suhteen kannalta.

Eräissä asioissa on ehdottomasti vain plussaa, että pidät kiinni omista tarpeistasi ja toiveistasi. Seuraavat kolme asiaa ovat sellaisia, joissa itsekkyys on hyvä asia!

  1. Ole rehellinen
    Parisuhteessa lähdetään liikkeelle siitä olettamuksesta, että toisen tunteita ei missään tilanteessa loukata. Loukkaaminen ei tietenkään saa olla tarkoitus, mutta välillä suhteelle tekee hyvää olla täysin rehellinen, eikä turvautua aina valkoisiin valheisiin. Jos kumppanisi vaikkapa kysyy, miltä hänen uusi pukunsa näyttää, voit sanoa aivan rehellisesti mitä mieltä olet. Jos puku ei vaikkapa lainkaan istu hartioista, miksi sinun pitäisi valehdella? Sinulla on oikeus sanoa totuus ilman, että joudut pelkäämään loukkaavasi toisen tunteita. Tärkeintähän on, että haluat että kultasi on parhaimmillaan uudessa puvussa, eikä laita jotain huonosti istuvaa päälle tilaisuuteen, jossa kaikki muutkin voivat huomata asian. Rehellisyytesi on siis tarkoitus auttaa, eikä satuttaa.

  2. Muutkin ihmiset näyttävät hyvältä – ja se on ok
    Kulttuurimme on jostain syystä rakentunut sellaisen harhan ympärille, että kun rakastumme johonkuhun, eivät muut ihmiset enää ole mielestämme seksikkäitä tai viehättäviä. Tämä ei tietenkään pidä paikkansa, eikä ole luontomme mukaista, sillä rakkaus ei tee meistä sokeita. Jos olet varattu ja huomaat silti pitäväsi muitakin ihmisiä seksikkäinä, älä tunne siitä syyllisyyttä ja stressaannu asian vuoksi. Olisi eri asia, jos vaikkapa pettäisit kumppaniasi jonkun muun komistuksen kanssa, mutta pelkkä ihailu on aivan ok!

  3. Nauti omasta ajasta
    Moni meistä kokee suhteessa, että omat vanhat harrastukset ja ystävät jäävät taka-alalle, kun uusi suhde alkaa. Sitä aletaan mieluummin harrastaa uusia asioita yhdessä uuden kumppanin kanssa, ja kaikki vapaa-aika vietetään tiiviisti yhdessä. Tämä on kuitenkin lähes varma tapa tappaa kipinä suhteessa, sillä jatkuva yhdessä olo ja omien kiinnostuksenkohteiden unohtaminen tekee meistä lopulta melko epäkiinnostavia kumppanin mielestä. Ota aikaa itsellesi ja omille harrastuksillesi ja nauti omasta ajastasi keskenäsi!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Wunderweib / Kuva: Ben White, Unsplash