Napitettavat paidat eivät tahdo istua niin kuin niiden pitäisi, liivien ostaminen on yksi työmaa ja löysät, hulmuavat mekot vaikuttavat melkein teltalta päällä.

Kuulostaako tutulta? Kun omaa isot rinnat, voi pukeutumisesta seurata erilaisia turhauttavia haasteita niin heille, jotka haluavat korostaa rintavarustustaan, kuin heille, jotka mieluummin veisivät huomiota niistä pois.

Tyylikikoilla tai -säännöillä nämä haasteet voivat kuitenkin jäädä unholaan, kertoo PureWow. Alle on listattu muutama tällainen sääntö, joiden avulla muodostat erilaisia asukokonaisuuksia entistä itsevarmemmin.

Valitse istuvat rintaliivit

Tämä on kaikista tärkeintä: etsi sellaiset rintaliivit, jotka istuvat sinulle oikein. Valitettavan moni käyttää väärää kokoa eikä se palvele sinua eikä rintojasi. PureWow’n mukaan parasta on lähteä liikenteeseen asiantuntijan luota, kuka auttaa oikean koon löytämisessä. Voit myös itse mittailla kokosi kotona, mihin löydät ohjeita eri rintaliivimerkkien sivuilta. Lisäksi Suomessa ainakin yksi liiviasiantuntija tarjoaa etäsovituspalvelua, josta kerroimme aiemmin.

Kun tiedät oikean koon, sovita rintaliivejä ja paljon. Kokeile eri malleja ja löydä sellaiset liivit, jotka sopivat parhaiten sinulle ja joissa tunnet olosi hyväksi.

Vedä huomio vyötärölle, jos haluat tasapainottaa mittasuhteita

Jos haluat tiimalasimaisen kropan, valitse mekkoja tai yläosia, joiden leikkaus auttaa sen saavuttamisessa tai niissä jokin vetää huomion vyötärölle. Tämä antaa vaikutelman, että vyötärö on kehosi pienin kohta ja saa lantion ja rintamusen näyttämään enemmän samankokoseilta – varsinkin jos valitset alaosaan hulmuavan helman. PureWow’n mukaan voit myös vyöllä vaikuttaa mittasuhteisiin: jos laitat vyön ylemmäs, se korostaa rintojasi ja jos laitat sen alemmas, se kutistaa ja saa vaikuttamaan pidemmältä.

Kaula-aukoilla luot vaikutelman pienemmästä rintamuksesta

Jos et halua rintojesi varastavan show’ta, saattaa V-aukko olla silloin paras vaihtoehto. Hienovarainen V-aukko vetää katseen ylös ja luo pidemmän vaikutelman, joten kookkaampi rintamus ei näytäkään niin isolta. Avainasemassa on se, että kaula-aukko ei ole liian syvään uurrettu; ne ovat enemmän heitä varten, ketkä haluavat korostaa rintojaan. Rintavaon vilautus on aivan sallittua, mutta jos et halua rintojesi vaikuttavan niin suurilta, älä paljasta ihoa 7-10 senttiä alemmas solisluulta katsottuna.

Näyttävät kaulakorut pienentävät rintamusta

Tämäkin vinkki sopii heille, jotka mieluummin saavat rintamuksensa näyttämään pienemmältä: isot, kookkaat ja näyttävät kaulakorut. PureWow’n mukaan tämä toimii siitä syystä, että jos laitat jotain pientä suuren vierellä, se vain korostaa kokoeroa. Jos taas laitat kaksi isoa asiaa vierekkäin, ne vaikuttavat enemmän olevan samassa mittasuhteessa. Leikittele erilaisilla pituuksilla ja tyyleillä löytääksesi sinun vartalollesi täydellisesti sopiva tyyli. Sen jälkeen voit pitää hauskaa erilaisilla koruilla, yhdistellä materiaaleja ja värejä tai laittaa erilaisia kaulakoruja yllesi yhtä aikaa.

Poimutettu pääntie ja halterneck-tyyli korostavat rintoja

Jos haluat vetää huomiota rintamukseesi ja saada sen näyttämään vielä suuremmalta, ovat halterneck ja poimitus täydellisiä siihen – eikä niiden tarvitse olla edes paljastavia kaula-aukoltaan. PureWow’n mukaan poimutettu pääntie sekä halterneck-tyyli lisäävät volyymia rinnalla ja saavat huomion rintamukseen. Matalammat leikkaukset korostavat rintaa entistä enemmän, mutta jos haluat jotain hienovaraisempaa ja vähemmän paljastavaa, onnistuvat nämä kaksi mallia antamaan boostia rintamuksellesi.

Boheemityyli ja rypytys korostavat rintoja

PureWow’n mukaan hyvä esimerkki tällaisesta on talonpoikaispusero, joka on rinnan kohdalla runsas ja kapenee rintojen alla tai vyötäröllä. Tällaiset yläosat saavat minkälaisen kropan tahansa vaikuttamaan runsaammalta, mukaan luettuna jo ennestään rintava yläkroppa. Rypytetty rintamus luo myös vaikutelmaa entistä suuremmista rinnoista ja tuo femiinistä sävystä tyyliin.

Katso kuvalliset esimerkit näistä tyyleistä täältä.

Lähde: PureWow