Näitä parisuhdevinkkejä annetaan parisuhdeterapeuttien mukaan eniten juuri nyt

Korona-aika on vaikuttanut monien parisuhteeseen sekä hyvällä että huonolla tavalla. Siksi monet pariskunnat ovat joutuneet turvautumaan parisuhdeterapeutin apuun.

Jos sinua kiinnostaa, että mistä syistä parisuhdeterapeutin luokse on menty juuri viime aikoina, Self -sivusto on selvittänyt tämän sinun puolestasi. Sivustolla kerrotaan, että millaisia neuvoja parisuhdeongelmien ratkaisemiseksi on annettu. Neuvot liittyvät kahdeksaan eri aiheeseen.

1. Tämä ensimmäinen neuvo on aika selkeä. Jos parisuhteen haluaa toimivan, on osattava kommunikoida keskenään. Koronapandemian aikana ovat tunteet ehkä nousseet herkemmin pinnalle, joten niistä on hyvä osata myös puhua keskenään. Jos suhde on tuore, kommunikointi on silloinkin todella tärkeää, jotta opitaan tuntemaan toinen hyvin.

2. Vanhat asiat pitää oppia unohtamaan. Jos alkaa mäkättämään puolisolle siitä, että hän on esimerkiksi jättänyt jonkin kotityön tekemättä tällä viikolla jo monta kertaa, sillä ainakin saa riidan aikaiseksi. Olisi parempi siirtyä nykyhetkeen, ja pyytää tekemään jonkin kotiaskareen, joka on juuri sillä hetkellä tekemättä.

3. Asettakaa rajat sille, miten toimitte koronan suhteen. Sopikaa, että minkä verran voitte nähdä ystäviänne tai perhettä.

4. Yrittäkää elää mahdollisimman normaalisti, vaikka se on koronan takia välillä vaikeaa. Tehkää sellaisia normaaleja asioita, joita pystytte tekemään, joita korona ei rajoita. Tämä on helpompi sanoa kuin tehdä, koska monet meistä työskentelevät tällä hetkellä kotoa käsin.

5. Alkoholin juontiin kannattaa kiinnittää huomiota, koska sitä saattaa tulla juotua enemmän kuin ennen, varsinkin jos kotona tulee oltua paljon. Tämä aihe saattaa aiheuttaa riitoja. Alkoholi voi tuntua hyvältä vaihtoehdolta, jos haluaa rentoutua, mutta se vaikuttaa sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiin monilla huonoilla tavoilla, joten se voi aiheuttaa myös riitoja.

6. Kaikkea ei ole pakko tehdä samalla tavalla kuin ennen koronaa. Jakakaa tehtäviä siten, että toisella ei ole liikaa tehtäviä esimerkiksi liittyen lasten koulunkäyntiin tai kotitöihin. Koronan takia toisen tehtävät ovat saattaneet vaikeutua, joten on hyvä jakaa tehtävät uudelleen.

7. Laajentakaa tukiverkostoa, jos se on mahdollista. Lapsia ei ehkä ole voinut viedä isovanhemmille hoitoon, vaikka ennen se onnistui helposti. Tukea voi saada ihan siitäkin, että keskustelee videopuhelujen kautta ystävien ja perheen kanssa.

8. Olkaa toistenne seurassa. Se, että katsotaan tuntitolkulla vierekkäin televisiota ja räplätään samalla puhelimia, ei ehkä paranna parisuhteen toimivuutta. Yhteinen lenkki, jonka aikana keskustellaan, voisi olla toimivampi tapa viettää parisuhdeaikaa.

Lähde: Self


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.