Kun 30 lähestyy mittarissa, tietyt asiat muuttuvat ympärillä, eikä sinkun ole aina helppo pysyä muutoksessa mukana.

Listasimme sinkuille inhottavia asioita ja tilanteita.

Erityisesti nämä seikat saavat kolmekymppisen sinkun hermot kireälle:

1. Häät

Häät ovat ihania tapahtumia, mutta liika on liikaa. Turhan monet häät kesässä vievät sinkun arvokasta vapaa-aikaa, jolloin hän voisi rentoutua ja nauttia omasta elämästään. Häät saavat myös sinkun miettimään omaa asemaansa ja rooliaan. Kun ystävät pariutuvat ympärillä, sinkun voi olla toisinaan vaikeaa suhtautua aidon onnellisesti toisten onneen.

2. Vauvat

Kolmekymppisten lähestyessä ystäväpiiriin alkaa putkahdella vauvoja. Vauvat täyttävät myös Facebook-uutisvirran, eikä niitä voi paeta. Sinkun ystävät eivät enää ole lyhyellä varoitusajalla valmiita illanviettoihin tai edes lounasteluihin. Sinkku saa myös kohdata valtavan määrän uteluita omasta elämäntilanteestaan ja siitä, eikö hänellä tosiaan ole vielä vauvakuumetta.

3. Lomamatkat

Lomamatkat muuttuvat ystävättärien rennosta lomailusta pariskuntareissuiksi, joille otetaan miehet (ja lapsetkin) mukaan. Lomilla jutellaan yhteisistä suunnitelmista, kuten talon rakentamisesta, perheen lisäyksestä tai lasten toilailuista. Sinkku jää keskusteluista auttamattomasti ulkopuolelle.

4. Viikonloput

Viikonloput eivät ole enää hohdokkaita baari-iltoja ystävien seurassa. Juhliva kaveriporukka kutistuu vuosi vuodelta. Lisäksi työssäkäyvä sinkku kokee ahdistusta, väsymystä ja moraalikrapulaa illanvietoista työn vastapainona. Viikonlopuista tulee perheiden yhteistä aikaa, joten sinkku jää yksin ja kokee riittämättömyyden tunnetta.

5. Juhlapyhät

Juhlapäivät, kuten joulu, ovat pahimpia sinkuille. Silloin saa vastata mummojen ja tätien uteluihin mahdollisesta Prinssi Rohkeasta. Koko suku vaikuttaa yhtäkkiä kovin kiinnostuneelta siitä, miten sinkulla menee ja miten hän voi. ”Onkohan hänellä nyt kaikki varmasti kunnossa, kun hän viihtyy niin kovin hyvin yksin?”

6. Nukkumaanmeno

Yksin nukkumaan meneminen voi olla sinkuille haastavaa – etenkin niille, jotka kaipaisivat mukavaa seurustelukumppania rinnalleen. Sänky muuttuu yksinäiseksi ja kolkoksi paikaksi, jonne täytyy raahautua päivän päätteeksi. Sängyssä voi tapahtua satunnaista peuhaamista, mutta sitoutumishaluista sinkkua ahdistaa se tosiasia, että oma lämpöpatteri puuttuu viereltä. Sängystä voi tulla kylmä ja turhauttava paikka.

7. Ruoanlaitto

Sinkun voi olla turha laittaa ruokaa kotona, sillä monet reseptit on mitoitettu isommille seurueille. Halvemmalla ja helpommalla sinkku pääsee, kun hän ruokailee ulkona, syö take-away-ruokaa tai käy ruokailemassa ystäviensä luona. Sinkku ei myöskään välttämättä nauti kokkailusta yksin keittiössä. Sinkun mielessä saattaa käydä seuraavia ajatuksia: ”Miksi näkisin vaivaa vain itseni eteen?” ja ”Miksi söisin hyvin, kun ei ole ketään, kenen kanssa jakaa herkullista annosta?”

8. Parittaminen

Mikään ei ole typerämpää sinkun mielestä, kuin kuunnella pariutuneiden ystävien yrityksiä parittaa sinkku. Hyviä miesehdokkaita etsitään vuoroin Tinderistä, Facebookista kuin yhteisistä ystävistäkin. Juhlissakin miehiä yritetään bongailla sinkun iloksi. Sinkku saatetaan jopa leimata krantuksi, kun hänelle ei kelpaa mikään. Tosiasiassa kyyninen sinkku ei enää välttämättä edes jaksa vaivaantua ystäviensä naittamispuuhista.

Mitä muita ärsyttäviä asioita sinä tiedät, jotka ajavat sinkun hermoromahduksen partaalle? Kommentoi alla!