Tietyissä asioissa miehiin suhtaudutaan positiivisemmin ja saman asian suhteen naisia arvostellaan ja tuomitaan.

Vaikka ajat ja tavat ovat muuttuneet ja muuttuvat edelleen, joutuvat naiset kohtaamaan edelleen paljon kaksinaismoraalia. Miehilläkin on tietyissä asioissa vaikeaa, mutta naiset kohtaavat silti enemmän arvostelua ja heitä tuomitaan teoistaan herkemmin kuin miehiä.

Alla on esimerkkejä tällaisista asioista.

1. Monta seksikumppania

Monen kanssa sängyssä peuhanneisiin naisiin suhtaudutaan ”jakorasioina”, mutta miehet eivät kohtaa moista arvostelua. Naisten kohdalla tilanne on onneksi alkanut jo helpottua, mutta he silti saavat tuomitsevia katseita – toisin kuin miehet.

2. Laihduttaminen

Jos mies laihduttaa, hän huolehtii kehostaan ja terveydestään. Naisen laihduttaessa puhutaan taas turhamaisuudesta tai sanotaan enemmän hyvää tarkoittavia kommentteja siitä, kuinka kauneusihanteet aiheuttavat paineita naisille.

3. Itsevarmuus työpaikalla

Pomo voi helposti muuttua pomottavaksi, kun kyse on miehen sijaan naisesta.

4. Keskittyminen uraan

Jos olet tehokas uranainen, olet varmasti saanut kuulla, kuinka olet liian urakeskeinen tai jätät huomiotta ”naiselliset” vastuusi, kuten perheen perustamisen tai hyvänä puolisona olemisen, koska keskityt niin paljon työhösi. Uraansa keskittyvä mies ei saa kuulla moisia kommentteja.

5. Päätös olla hankkimatta lapsia

Naisia häpäistään ja tuomitaan suuresti, jos he eivät halua tulla äidiksi. Monien silmissä naiset ovatkin ilmeisesti vain vauvojen synnytykseen tarkoitettuja koneita.

6. Lihaksikkuus

Naisten ei pitäisi muiden mielestä hankkia lihasmassaa ja selvästi erottuvia lihaksia, koska se on epänaisellista.

7. Luonnollinen ikääntyminen

Vanhempia miehiä ihaillaan ja monista julkkismiehistä kirjoitetaan, kuinka heistä on tullut iän myötä vain seksikkäämpiä. Samainen suhtautuminen ei kuitenkaan ole yhtä yleistä naisten ikääntymisen suhteen.

Lähde: Women’s Health