Jatkuvasti negatiiviset ystävät vievät paljon energiaa ja he voivat jopa vaikuttaa sinun itsetuntoosi

Mitä tulee ystäviin, joskus joukossa voi olla niitä, jotka eivät välttämättä ole niin hyvää seuraa. Nämä ystävät saattavat olla ylikriittisiä, energiasyöppöjä tai muuten vain haluavat jopa olla hankalia ihmisiä. Olet saattanut myös huomata, että et halua enää viettää heidän kanssaan aikaa.

Tällaiset myrkylliset ja jatkuvasti negatiiviset ihmiset saattavat viedä sinulta energiaa ja lopulta huomaat, ettet jaksa välttämättä viettää aikaa positiivisten ystäviesi kanssa. Negatiiviset ihmiset voivat myös vahingoittaa sinun itsetuntoasi, kertoo sosiologi ja kirjailija tohtori Jan Yager.

1. Ystäväsi löytää kaikesta jotain vikaa

Tämä ystävä kritisoi kaikkea, mitä sinä teet ja sanot. Jos huomaat ystäväsi käytöksen vaikuttavan sinun itsetuntoosi, kannattaa harkita etäisyyden ottamista.

2. Ystäväsi antaa koko ajan neuvoja, vaikka et niitä pyydä

Ystäväsi analysoi sinua ja antaa jatkuvasti neuvoja, vaikka et niitä pyydä. Jos tällä ystävällä on muita hyviä piirteitä, mutta huomaat hänen ehkä neuvovan liikaa, voit sanoa hänelle tästä ja pyytää lopettamaan.

3. Hän on hyvin itsekeskeinen

Ystäväsi puhuu koko ajan itsestään, eikä anna sinun jakaa omia asioitasi ja huoliasi. Hän ei välttämättä ymmärrä tätä piirrettä itsessään, joten kerro hänelle asiasta. Jos haluat jatkaa ystävyyttä hänen kanssaan siitäkin huolimatta, että hän huomauttamisesi jälkeen jatkaa samaa rataa, pidä huoli, että saat itsekin kertoa omista asioista yhtä lailla.

Ystavat riitelevat ja valttelevat toisiaan

4. Ei pidä sanaansa ja häneen ei voi luottaa

Ystäväsi peruu tapaamisia viime tipassa ja hän tuottaa sinulle pettymyksiä, koska ei pidä sanaansa. Jos haluat pitää ystävän elämässäsi, kannattaa asiasta mainita ja yksinkertaisesti madaltaa omia odotuksia hänen suhteensa. Jos kuitenkin joudut jatkuvasti tekemään kompromisseja hänen vuokseen, voit harkita, haluatko pitää kyseisen ystävän elämässäsi.

5. Hän kilpailee koko ajan sinun kanssasi

Pieni kilpailu ystävien kesken voi olla ok, jos se motivoi teitä molempia parhaimpaan suoritukseen. Jos kuitenkin huomaat ystäväsi kilpailevan sinun kanssasi koko ajan, ja hän haluaa kaiken mitä sinulla on – keinolla millä hyvänsä ja myös ottaa sen itselleen, hänen kanssaan kannattaa olla varuillaan.

6. Hän vie sinulta kaiken energian

Tämä ystävä tarvitsee sinua jatkuvasti omien tunteiden läpikäymiseen tai hän tarvitsee sinulta koko ajan neuvoja. Hänelle kannattaa asettaa rajat, jos haluat pitää ystävän elämässäsi ja tiedät hänen olevan sinua varten, kun tarvitset vuorostasi olkapäätä.

Lähde: Your Tango