Matkailusivusto kertoi, mitkä maat ovat turvallisia ja minkä maiden suhteen yksin matkustavien naisten kannattaa olla varuillaan.

Yhä useampi nainen lähtee matkustelemaan nykyisin myös yksin. Kyse ei ole mistään nuorten villityksestä, sillä yksin matkustaminen kiehtoo naisia eri ikäluokista, kertoo Daily Mail.

Travelzoo-matkasivuston teettämän kyselyn mukaan yli 55-vuotiaat naiset ovat yhtä innokkaita lähtemään yksin matkustelemaan kuin 18-vuotiaat naiset.

Kaikki maailman matkakohteet eivät ole kuitenkaan yhtä turvallisia yksin matkaavaa naista ajatellen. Alle on listattu naismatkailijoiden mielestä turvallisimmat kohteet sekä kohteet, joiden suhteen olla varuillaan.

Naismatkailijoiden mielestä nämä ovat turvallisimmat matkakohteet:

1. Ranska

2. Espanja

3. Kanada

4. Italia

5. USA

Näiden kohteiden suhteen naismatkailijat ovat varuillaan:

1. Egypti

2. Kenia

3. Gambia

4. Saudi-Arabia

5. Etelä-Afrikka

Daily Mailin mukaan Travelzoon kyselystä paljastui, ettei 40 prosenttia naisista tee suojatoimenpiteitä ennen matkaa. Travelzoon mukaan naisten kannattaisi perehtyä matkakohteeseen etukäteen, varmistaa puhelimen toimivuus kohteessa, varautua myös käteisvaroin sekä ottaa kopiot sähköpostiin passista ja muista tärkeistä matka-asiakirjoista.

Travelzoo suosittelee myös kysymään luotettavilta paikallisilta (esimerkiksi hotellin vahtimestarilta tai matkailutoimistoista), mitkä osat kaupunkia ovat turvallisia ja mitkä turvattomia yksin matkustavaa naista ajatellen.

Lähde: Daily Mail