Naiset listasivat erilaisia merkkejä, joiden avulla he tunnistavat, että ystävyyssuhde oli tulossa tiensä päähän.

Oman hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeä oppia tunnistamaan, milloin jollekin ihmissuhteelle on aika laittaa piste. Tämä pätee myös muihin kuin romanttisiin ihmissuhteisiin; ystävästä ’eroaminen’ voi olla jopa vaikeampaa kuin parisuhteen päättäminen eikä siihen ole samanlaista käsikirjoitusta, huomauttaa Cosmopolitan UK.

Näin ystävänpäivän alla on hyvä pysähtyä tarkastelemaan omia ystävyyssuhteita. Ovatko ystävyyssuhteesi sinulle hyvästä vai onko nähtävissä varoitusmerkkejä siitä, ettei ystävyys toimi tai se on tulossa tiensä päähän?

Ystävyyden hiipumisen ja loppumisen voi huomata erilaisista merkeistä. Reddit-sivuston AskWomen-osiossa kysyttiin, mitkä ovat kuolevan ystävyyssuhteen merkkejä ja alle on suomennettu naisten vastauksia – alkuperäiset löydät klikkaamalla suluissa olevaa x-kirjainta.

1. ”Et avaa hänen viestejään heti. Keskustelut tuntuvat kiusalliselta ja pakonomaiselta. Sinulla ei ole ikävä häntä, kun ette ole hetkeen nähneet. Ymmärrät, että et enää oikein tiedä, mitä hänen elämässään tapahtuu, mutta sinua ei myös kiinnosta kysyä.” (x)

2. ”Ajanvietto hänen kanssaan tuntuu enemmän työltä kuin huvilta.” (x)

3. ”Hoksasin sen, kun kanssakäyminen hänen kanssaan jätti minut ärsyyntyneeksi.” (x)

4. ”Kun tuntuu siltä, että hän olisi suuttunut jostain, mutta kun asian ottaa puheeksi ja kysyy, missä mennään, hän vain kohauttaa olkiaan ja sanoo ei ja vaihtaa puheenaihetta. Hän käyttäytyy toistuvasti oudon varautuneesti ja teeskentelevästi seurassasi. Hänellä ei ole kykyä olla onnellinen menestyksesi johdosta, hänestä tulee vain mustasukkainen tai koettaa pistää paremmaksi.” (x)

5. ”Keskustelut muuttuvat tavalla, että ne tuntuvat luonnottomalta ja kuin hukkaisit hänen aikaansa. Hän ghostaa sinut, jatkuvasti peruuttaa tai koettaa muuttaa suunnitelmia selvästi keksityillä syillä. Eroavaisuudet mielipiteissä ovat yllättäen syy olla tyly toista kohtaan.” (x)

6. ”Tämä on enempi ’niche’, mutta minusta se on silti hyvä merkki: hän lopettaa lähettämästä sinulle Instagram-julkaisuja ja lähettää niitä muille sen sijaan. Tiedät, ettet ole enää ensimmäisenä hänen mielessään.” (x)

7. ”Toistuva keskustelu, välttely ja epätasapainossa olevat osoitukset kunnioituksesta toista kohtaan.” (x)

8. ”Kun koetat tehd suunnitelmia hänen kanssaan ja hänellä on aina ’kiire’, mutta näet hänen silti menevän ulos muiden ystävien kanssa. Tiedät hänen olevan valikoiva viestittelyssään – kun kysyt jotain tärkeää, hän vastaa heti, mutta kun kysyt, voitko soittaa tai nähdä ja hänellä kestää tunteja vastata tai ei vastaa ollenkaan. Hän jättää viestisi luetuksi jatkuvasti.” (x)

9. ”Kun hänen nimensä tulee näkyviin puhelimesi ruudulle ja ensimmäinen ajatuksesi on ’En jaksa häntä juuri nyt.’ Vaikka minulla olisi todella kiire, ajattelen hyvän ystävän kohdalla, että ’hitto, täytyy soittaa hänelle takaisin ja selvittää, mitä on meneillään.'” (x)

10. ”Kuulet viimeisenä kaikesta. Hän peruu hengailunne. Hän ei vaikuta innostuneelta juttelemaan kanssasi. Se tuntuu pakotetulta.” (x)

11. ”Kun hänellä on enemmän halveksuvia asioita sanottavana kuin rakastavia.” (x)

12. ”Hän ei koskaan ota yhteyttä kysyäkseen, miten sinulla menee. Hoksaat, että olet aina se, joka viestittää ensimmäisenä ja kun lopetat viestittelyn aloittamisen testataksesi teoriaasi yksipuolisuudesta, menee kuukausia ilman mitään kontaktia, mutta tiedät hänen nähneen ja tehneen suunnitelmia muiden ihmisten kanssa.” (x)

13. ”Kun kasvatte erilleen, mikä minusta on sitä, kun teillä ei enää ole yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja teillä on täysin erilaiset ystäväporukat ja pidätte vain kiinni ystävyytenne muistoista hyviltä ajoilta.” (x)

14. ”Pinnan alla piilevät kaunat ja yhä useammin tapahtuvat väärinkäsitykset. Kun hänen seurassaan oleminen tekee sinut yksinäiseksi.” (x)

15. ”Kun et halua tehdä palveluksia hänelle tai erityisesti panostaa, koska sinusta tuntuu, ettei hän ansaitse sitä tai sinusta tuntuu kuin tekojasi ei arvostettaisi tai edes huomattaisi.” (x)

16. ”Kun huomaat aktiivisesti etsivästi tekosyitä, joilla lopettaa ystävyys.” (x)

Löydät lisää vastauksia ja aiheesta syntynyttä keskustelua täältä.

Lähde: Cosmopolitan UK