Kolmekymppisenä omaa tyyliä pitäisi jo hillitä ja vältellä tiettyjä tyylejä ja vaatteita.

Muotitoimittajan mukaan naisen täytettyä 30, pitäisi tyylin olla aikuismaisempi ja joidenkin vaatteiden ja asusteiden käytön tulisi jäädä kakkosella alkavalle vuosikymmenelle. Alla on kymmenen asiaa, joihin lopettaa pukeutuminen, kun mittariin pärähtää 3 ja 0.

Mitä tahansa lasten ja nuorten osastolta löydettyä

Tavaratalon lasten ja nuorten osastoille on viimeistään 30-vuotiaana aika sanoa hyvästit huolimatta siitä, kuinka söpöjä siellä olevat vaatteet ovat. Omasta vaatekaapista olisi myös syytä hävittää vaatteet, jotka näyttävät siltä, että kuuluvat kyseisille osastoille. Esimerkiksi paita, jossa lukee ”Baby Girl”, kuuluu teini-ikään.

Sekavat asusteet

Hanki asusteita, joissa on enemmän tyyliä ja mieti, miten niitä yhdistelet. Kukaan ei kehota sinua luopumaan särmikkyydestäsi, mutta kun kyse on vaikutuksen tekevistä asusteista, kuten kimaltelevista käsilaukuista tai eläinkuosisista laukuista, niin pidä huolta, että vain pääasuste erottuu. Jos ylläsi on kaksi huomion kiinnittävää asustetta, asukokonaisuutesi menee jo sekavaksi.

Rusetit hiuksissa

Tämä ei päde ainoastaan itse solmittuihin rusetteihin vaan kaikkiin rusettiyksityiskohtiin hiusasusteissasi. Suosi yksinkertaisempia linjoja ja unohda värikkäät rusetit. Rusetit saavat sinut vaikuttamaan vain ikäistäsi vanhemmalta, joka koettaa epätoivoisesti olla nuori.

Napapaidat

Vaikka olisit elämäsi kunnossa vatsan seudulla, säästä sen esittely rannalle tai allasjuhliin, missä pukukoodi antaa mahdollisuuden paljastaa keskivartaloa. Napapaidat eivät kuulu enää kolmekymppisen ylle.

Täysin vaaleanpunaiset asukokonaisuudet

Jos omistat edelleen pinkkejä mekkoja, jotka kuvittelet voivasi pelastaa asusteilla, anna niiden olla kaapissasi, mutta pyri vähemmän vaaleanpunaiseen kokonaisuuteen. Poikkeus tähän sääntöön on hyvin räätälöidyt jakku ja hame -yhdistelmät, mutta kun on kyse pinkistä topista ja alaosasta, eivät ne kuulu enää yhteen.

Selkäreppu

Selkäreput pitäisi unohtaa jo korkeakoulun jälkeen, mutta viimeistään 30-vuotiaana. Ne voi korvata monilla, hienostuneimmilla laukuilla.

Nahkahousut

Nahkahousut eivät oikein toimi 20-vuotiaanakaan. Kokeile niitä viimeisen kerran peilisi edessä, mutta jopa baarikierrokselle kannattaa 30-vuotiaana pukeutua aikuismaisemmin kuin nahkahousuihin.

Minishortsit

Valitse jalkaasi peittävämpi alaosa kuin minishortsit. Sinun ei tarvitse hillitä koko persoonaasi, mutta melkein pakarat paljastavat farkkushortsit eivät kuulu enää 30-vuotiaan ylle. Laita yllesi ennemmin hame tai shortsit, joissa on hieman mittaa ja ne jättävät enemmän varaa mielikuvitukselle kuin paljastavat melkein kaiken.

Tekstipaidat

Vaikka sinulla olisi paljon sanottavaa, ehkä olisi kuitenkin jo aika lakata laittamasta sitä t-paitaasi. Jos sinulla on kaapissasi vielä paljon t-paitoja hauskoilla tai cooleilla teksteillä, pidä ne osana kotivaatetustasi, mutta älä mene enää ulos niissä. Aikuismaisemman tyylin saamiseksi laita yllesi ennemmin särmikkäämpiä värejä tai kuoseja, mutta ei tekstiä.

Matalavyötäröiset farkut

Jos farkkusi paljastavat alushoususi – saati sitten pyllyvakosi – on niiden aika jäädä unholaan ellet sitten yhdistä niihin yläosaa, joka peittää vyötärösi eikä näytä, mitä farkkujesi alla on.

Lähde: Become Gorgeous