Nykyaikana on entistä yleisempää, että avioliitot päättyvätkin onnellisen lopun ja yhteisen hautapaikan sijaan eroon.

Esimerkiksi valehteleminen ja pettäminen tuhoavat liiton ja niitä on vaikea antaa anteeksi, mutta on olemassa myös muita tapoja tuhota avioliitto.

Näillä tavoilla avioliiton voi tuhota:

1. TV:n katsominen yksin lasten mentyä nukkumaan yhteisen ajan sijaan

Tähän syyllistyvät monet jossain vaiheessa suhdettaan. Lapset kuluttavat vanhempiensa voimia ja joskus päivän päätteeksi haluaa vain olla yksin. Se on ihan ookoo. Muutaman kerran viikossa. Mutta lasten ollessa nukkumassa vapautuu vanhemille aikaa jutella keskenään, puhua siitä, millainen päivä on ollut ja saada hieman hellyyttä.

2. Yhteydenpito katkeaa päivän ajaksi

Ikääntyessä ja oman uran tullessa entistä tärkeämmäksi, asiat muuttuvat ja pariskunnan välinen yhteydenpito päivän aikana voi loppua. Olisi hyvä kuitenkin koettaa laitella edes viestejä tai sähköpostia omalle kumppanille, jotta molemmat tietävät olevansa toistensa mielessä.

3. Rakastan sinua jää pois

Näillä sanoilla on väliä, halusi sitä tai ei. Joillekin niillä on vielä enemmän väliä kuin teoilla. Tunne puolisosi ja sano se.

4. Anteeksi pyytäminen unohtuu

Jos kämmäät jotenkin, pyydä anteeksi. Se on aikuismaista käytöstä ja olennaista jopa pitkässä avioliitossa.

5. Jatkuva nalkuttaminen

Tämä on stereotyyppisesti enemmän naisten tekemä virhe. Kukaan ei halua joutua kuuntelemaan nalkutusta, se tuntuu hirveältä. Koeta siis lopettaa se, avioliittosi hyväksi.

6. Halailu loppuu

Kaikki eivät tarvitse seksiä viidesti viikossa ja joillekin pareille halaus tai suukko tai pusu tai halailu riittää. Suurin osa pareista kuitenkin tarvitsee jonkinlaista fyysistä yhteyttä, jotta pysyvät yhdessä. Jos se ei ole seksi, kehittele siis jokin toinen tapa.

Lähde: Cafemom