Tutkimuksessa on todettu, että vaatteiden värillä on merkitystä, jos on kyse naisen viehättävyydestä.

Fyysinen vetovoima on tärkeää, kun etsii sopivaa kumppania. Silloin koon ja vartalon muodon lisäksi värit mitä on päällä, vaikuttavat siihen kuinka viehättävänä toista pitää. Naisten kohdalla nämä värit ovat selkeät eli on värejä, joita naisen kannattaa pistää päällensä, jos hänellä on tarkoitus hurmata mies.

Väreillä on suuri vaikutus moniin psykologisiin tekijöihin

Kirkkaat värit ovat yleensä yhteydessä positiivisiin tunteisiin ja tummat värit negatiivisiin tunteisiin, joka voi selittää sen, miksi värit voivat vaikuttaa käsitykseen kehon viehättävyydestä ja koosta. Mutta silti tutkimuksessa havaittiin, että musta väri oli punaisen värin lisäksi naisen viehättävyyttä lisäävä väri.

Jos nainen ei halua näyttää viehättävältä, kannattaa laittaa päälle harmaita ja vihreitä vaatteita, koska ne arvoitiin väreiksi, jotka lisäävät viehättävyyttä vähiten. Viehättävissä väreissä oli jonkin verran vaihtelua sen mukaan, minkä ihonvärin nainen omaa.

Punainen väri on tutkimuksen mukaan kaikista varmin väri, jos haluaa näyttää viehättävältä. Sen arveltiin liittyvän siihen, että punainen väri yhdistetään usein intohimoon ja seksuaaliseen saatavuuteen.

Lähde: Psychology Today