Yli viisikymppisen naisen kannattaa välttää seuraavia vaatteita ja asusteita.

Vanheneminen ei missään nimessä tarkoita, etteikö nainen voisi edelleen näyttää todella hyvältä ja seksikkäältä.

Se kuitenkin tarkoittaa useimpien kohdalla, että aivan kaikki pukeutumisratkaisut eivät enää imartele sinua samalla tavalla, kuin nuorempana.

Kun ikää tulee lisää, kannattaakin omiin vaate- ja asustevalintoihin kiinnittää huomiota eri tavalla, kuin aiemmin.

Jos olet jo täyttänyt 50 vuotta, vältä seuraavia vaatteita ja asusteita, ja vältyt huonoilta tyylivalinnoilta.

 1. Liian paljon meikkiä
  Jos meikkaat raskaasti, tekee se sinut ikävä kyllä todellisuutta vanhemman näköiseksi, sillä se korostaa kasvojen ryppyjä ja juonteita entisestään. Ennen kaikkea: vältä kimaltelevia meikkejä, ja suosi mattaa!

 2. Liiallinen rintavaon esittely
  Ikävä kyllä tämä ei ikääntyessä enää näytä kovin hyvältä, vaikka moni varmaankin kuvittelee sen näyttävän seksikkäältä ja itsevarmalta. Todellisuudessa se näyttää kuitenkin pikemminkin epätoivoiselta.

 3. Ylisuuret ja löysät vaatteet
  Vaikka ylisuuret vaatteet saattavatkin näyttää hyvältä nuorison päällä, kypsään ikään ehtineitä naisia ne kuitenkin vanhentavat entisestään, varsinkin jos sekä ylä- että alaosa ovat kumpikin löysät.

 4. Vaaleat ja neutraalit värit
  Neutraalit värit ovat sinänsä ihan ok, mutta varmista, ettet pukeudu päästä varpaisiin samoihin sävyihin, olipa kyseessä sitten beige, harmaa tai musta. Se nimittäin vanhentaa sinua entisestään.

 5. Korkokengät
  Korkkarit eivät tee hyvää ikääntyneemmän naisen polville, jaloille ja lonkille. Ne eivät ole paras ratkaisu, kun aivan yhtä hyvin voisit näyttää tyylikkäältä ja modernilta mukavissa matalakorkoisissa kengissä.

 6. Croptopit ja hotpantsit
  Ollaanpa rehellisiä: nämä eivät näytä hyvältä kuin teini-ikäisten päällä, jos silloinkaan! Älä missään nimessä valitse näitä yllesi, jos mittariin on tullut 50 vuotta!

 7. Vanhanaikaiset vaatteet
  Vältä vanhanaikaisia vaatteita, kuten tweediä, pitsiä ja retrovaatteita. Päälläsi voi olla yksi tällainen vaate kerrallaan, mutta varmista, ettet ole pukeutunut päästä varpaisiin tällaisiin vanhanaikaisiin materiaaleihin ja tyyleihin.

 8. Fleece
  Vaikka menisitkin vain ulos ulkoiluttamaan koiraa tai hoitamaan asioita, jätä homssuinen fleece-paita kotiin, ja valitse sen sijaan mieluummin tyylikkäämpi neuletakki tai coatigan-takki.

 9. Housut, joissa on elastinen vyötärö
  Mukavuus ennen kaikkea, mutta älä silti pukeudu housuihin, joissa on venyvä elastinen vyötärö. Paitsi jos kyseessä ovat tyylikkäät joogahousut. Jos sinun on pakko pukeutua housuihin, joissa on elastinen vyötärö, peitä ne ainakin paidalla, joka on tarpeeksi pitkä peittääkseen vyötärön.
 10. Raskaat korvakorut
  Jos olet suurien ja raskaiden korvakorujen ystävä, on meillä sinulle huonoja uutisia: raskaat korvakorut kannattaa jättää pois omasta asustevalikoimasta. Painovoima nimittäin tekee tehtävänsä, ja venytetyt ja alhaalla riippuvat korvalehdet eivät näytä hyvältä kenelläkään. Jos haluat käyttää isoja korvakoruja, valitse esimerkiksi kevyitä nahka- tai vanerikoruja.

Jos siis mittarissa tikittää jo 50 vuotta, kannattaa edellä mainitut vaatteet ja asusteet jättää suosiolla pois omasta vaatekaapista.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Live Your Truth