Kiinnittämällä tiettyihin asioihin huomiota, teet makuuhuoneestasi romantiikan tyyssijan.

Näillä seksiterapeuttien vinkeillä teet makuuhuoneesta paikan, jossa tekee mieli muutakin kuin nukkumatin syliä.

Muista nämä vinkit:

1. Säädä lämpötila mukavaksi.

Makuuhuoneen liian viileä ilma houkuttelee pukemaan lisää vaatteita niiden riisumisen sijaan. Liian korkea lämpötila tekee olon epämiellyttäväksi ja haittaa miehen erektiota. Optimaalinen lämpötila on henkilökohtainen asia, mutta useimpien mielestä noin 20-21 astetta on miellyttävin.

2. Pidä lakanasi puhtaina.

Petivaatteiden ei tarvitse olla hienointa silkkiä, mutta puhtaat ja hyväntuoksuiset lakanat todella vetävät puoleensa. Säiden salliessa tuuleta petivaatteita ulkona tehdäksesi niistä ekstraraikkaat.

3. Pidä TV makuuhuoneessa…

Yleensä pariskuntia kehoitetaan hankkiutumaan makuuhuoneen televisiosta eroon. Televisiosta voi kuitenkin katsella myös romanttisia ja eroottisia ohjelmia, eikä sitä tarvitse laskea käsistään herkän hetken tullen, kuten kannettavaa tietokonetta.

4. …mutta älä ota puhelinta makuuhuoneeseen.

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan 75% ihmisistä on suurimman osan ajasta korkeintaan 1,5 metrin päässä puhelimestaan. Joka kymmenes katsoo puhelintaan seksin aikana. Kukaan ei halua romanttisella hetkellä jäädä kakkoseksi sähköpostille tai muulle kännykän näpräämiselle. Pirisevät houkutukset kannattaa siis suosiolla pitää kaukana makuuhuoneesta.

5. Luo romanttiseen tunnelmaan siivittävä soittolista.

Musiikki herättää ihmisissä voimakkaita tunnereaktioita. Pariskuntien kannattaa luoda molempia miellyttävä soittolista, joka voi sisältää hyviä muistoja herättäviä kappaleita yhteisestä menneisyydestä. Laittakaa musiikki soimaan makuuhuoneen stereoista.

6. Pidä touhulaatikko lähellä.

Seksiin liittyvä tykötarpeisto kuten kondomit, liukuvoiteet ja seksilelut kannattaa pitää helposti käden ulottuvilla niin, ettei niitä tarvitse sopivan hetken tullen lähteä metsästämään ympäri taloa. Laatikko kannattaa kuitenkin piilottaa hyvin niin, etteivät muut, kuten lapset tai lemmikkieläimet voi löytää sitä – ei, sängyn alla ei ole hyvä paikka.

7. Sytytä kynttilöitä.

Klassinen romanttiseen tunnelmaan johdatteleva kikka todella toimii. Kynttilävalaistus lähettää aivoihin viestin, että kohta tehdään jotain erityistä. Se on myös valaistuksena todella imarteleva ja saa olon tuntumaan seksikkäältä. Valitse tuoksuttomia kynttilöitä, sillä tuoksut herättävät kaikissa erilaisia tuntemuksia – kuten päänsärkyä. Jos kynttilöitä ei ole saatavilla tai et halua käyttää niitä, himmennä makuuhuoneen valaistusta muuten.

8. Hankkiudu eroon likapyykistä.

Kaikki, joka muistuttaa kodinhoidosta ja tekemättömistä töistä, joutaa makuuhuoneen ulkopuolelle. Seksi ja halukkuus on fyysisyyden lisäksi myös henkistä. Viime vuonna tehty tutkimus osoitti, että heteropariskuntien kesken, joissa mies otti osaa kodinhoitoon, vaimoilla oli suurempi tyytyväisyys avioliittoon. Ehkä yhdessä suoritettu siivous kävisi esileikistä?

9. Somista makuuhuone muistuttamaan hotellia.

Pariskunnat ovat lomillaan aktiivisempia, ja ympäristöllä on siinä myös oma osuutensa. Tuo makuuhuoneeseen ripaus luksusta pehmeän peitteen tai suklaan muodossa. Satsaa hyviin verhoihin, jotka himmentävät huoneen ja toimivat näköesteenä. Pyri blokkaamaan ulkopuolinen maailma niin, että voitte makuuhuoneessa ollessanne keskittyä vain toisiinne.

10. Anna lemmikeille lähtöpassit makuuhuoneesta.

Lemmikin läsnäolo ja tapittava katse saattavat häiritä eroottista tunnelmaa saati itse aktia. Et varmaan halua, että nelijalkainen ystäväsi alkaa hekuman hetkellä riehua ympärilläsi? Sulje lemmikki makuuhuoneen ulkopuolelle romantiikan nälän yllättäessä. Toiset päätyvät olemaan päästämättä lemmikeitä makuuhuoneeseensa milloinkaan.

Lähde: Health