Se on selvää, että seksi on varmasti erilaista naimisissa ollessa kuin mitä se oli esimerkiksi seurustelun alussa.

Monet asiat muuttuvat sen jälkeen, kun mennään naimisiin, joista yksi liittyy seksin harrastamiseen. Kun aletaan seurustella, seksi on yleensä se asia, joka tulee jossakin vaiheessa tapahtumaan. Se on yksi suhteen merkeistä, mutta ei tietysti ainoa asia, joka määrittelee suhteen.

Avioparit pääsivät vastaamaan, kuinka erilaista seksi on nyt avioliitossa kuin ennen avioliiton solmimista

Joidenkin tutkimusten mukaan avioliitossa harrastetaan enemmän seksiä kuin ennen avioliittoa ja että avioliitossa seksi on monipuolisempaa. Sitä ei ole kuitenkaan tutkittu, että onko seksi parempaa ennen vai jälkeen naimisiin menon. Siksi siitä kysyttiin suoraan pareilta, jotka olivat menneet jo naimisiin.

Kyselyn mukaan naimisissa olo poistaa seksistä paineita. Silloin ei ole enää niin varoivainen ja kykenee olemaan paremmin oma itsensä, joka vaikuttaa myös vällyjen väliin.

Avioparit kertoivat myös, että naimisiinmenon jälkeen on oltu seksin kannalta seikkailunhaluisempia, koska uudet kokeilut vaativat ainakin jonkin verran luottamusta toiseen. Se on hyvä merkki, jos pari haluaa kokeilla uutta, koska silloin seksi pysyy mielenkiintoisena.

Seksi on avioliitossa nopeampaa, mutta myös tehokkaampaa

Moni aviopareista kertoi, että seksin harrastaminen kestää vähemmän aikaa kuin ennen avioliittoa. Se johtuu esimerkiksi siitä, että siihen ei vain ole enää yhtä paljon aikaa kuin ennen. Sanotaan, että harjoitus tekee mestarin, joka pätee myös seksiin. Vaikka seksi kestää vähemmän aikaa, se on tehokkaampaa. Kun toisen tuntee paremmin, tietää miten hänet saa tyydytettyä nopeasti.

Seksi saa avioliitossa uudenlaisen merkityksen

Vaikuttaisi siltä, että ennen avioliittoa seksi on hauskanpitoa ja hyvänolon tunteen hakemista. Tavoite voi muuttua sen jälkeen, kun mennään naimisiin. Joillekin pareille se tarkoittaa sitä, että yritetään lisääntyä. Joillekin aviopareille seksi vaatii suunnittelua ja aikataulujen sopimista. Ovulaation ajankohta voi aiheuttaa paineita, ahdistusta ja turhautumista.

Kaikesta tästä voidaan päätellä, että avioliitto vaikuttaa seksiin, mutta ei välttämättä huonompaan tai parempaan suuntaan.

Lähde: Body and Soul