Näin saat pedikyyrisi kestämään kauemmin – lue vinkit

Vaikka pedikyyri kestää manikyyriä kauemmin, ei se silti ole aina tarpeeksi kauan.

Kesä voi olla erityisen karu jaloille, mikä on hieman ironista, koska kesäisin naiset yleensä esittelevät eniten varpaitaan. Kesällä myös pedikyyrit pääsevät parhaiten esiin, mutta ne eivät valitettavasti kestä ikuisesti.

Onneksi niiden kestoa voi omilla toimilla koettaa pidentää. Alla neljä vinkkiä:

Muista kosteusvoide

Manikyyri kestää kauemmin, kun käsiä estää kuivumasta ja sama pätee myös pedikyyrin ja jalkojen kanssa. Muista käyttää kosteusvoidetta pedikyyrien välillä, jotta lakkaus kestää pidempään ja jalkasikin näyttävät paremmalta. Kosteusvoiteen käyttö on erityisen tärkeää suihkun jälkeen, koska vesi kuivattaa ihoa ja kynsiä ympäröivää aluetta.

Laita päällyslakka uudelleen

Kaikki päällyslakat kuluvat ajan myötä, kannattaa se laittaa itse uudelleen, jotta lakkaus ei pääse lohkeilemaan niin helposti. Se auttaa myös lakkausta pysymään tuoreen ja kiiltävän näköisenä.

Käytä kynsinauhaöljyä

Tämä öljy soveltuu myös varpaittesi kynsiin. Hiero pisara öljyä jokaiseen varpaaseen päivittäin tai niin usein kuin haluat ja pidät kynsinauhat terveinä ja estät niitä halkeamasta. Jos olet asiallesi omistautunut (ja käytät sandaaleja), kannattaa harkita pienen kynsinauhaöljyn kantamista mukana laukussasi, jotta voit lisätä sitä pitkin päivää.

Pidä varpaasi piilossa

Jos käytät avokärkisiä kenkiä tai sandaaleja liian usein, näin altistaen varpaat muun muassa lämmölle, hiekalle ja lialle, kuluu pedikyyrissä tehty kynsien lakkaus nopeammin pois. Siksi kannattaa välillä pitää myös varpaat piilossa, vaikka se onkin hieman vastoin pedikyyrin tarkoitusta.

Lähde: Daily Makeover