Kyselytutkimuksen mukaan suurin osa ei vaihda yövaatteitaan riittävän usein.

Eri vaatteille on omat suosituksensa siitä, kuinka monen käyttökerran jälkeen ne pitäisi laittaa pesuun ja vaihtaa puhtaampaan päälle. Tämä pätee siis myös yövaatteisiin, mutta suurin osa ei vaihda niitä riittävän usein.

Yövaatteet pitäisi vaihtaa ja laittaa pesuun 3-4 käyttökerran jälkeen. Prima-sivuston mukaan säännöllisellä vaihtamisella vähennetään pölypunkkien, lutikoiden sekä muiden pöpöjen riskiä ja kuten pyyhkeet, myös yövaatteet voivat kerätä paljon likaa.

Pretty You Londonin teettämä kyselytutkimus kuitenkin paljasti, että suurin osa ei pese yövaatteitaan säännöllisesti; vain 32 prosenttia pesee yövaatteensa suositellun neljän käyttökerran sisään.

Nuoret vaihtavat ja pesevät yövaatteet harvemmin

Kyselyn mukaan 32,5 prosenttia pesi yövaatteet viikon käytön jälkeen, 35,5 prosentilla vaihtoväli oli pari viikkoa tai kauemmin ja 7,5 prosenttia käytti samoja yövaatteita yli kuukauden. Prima kertoo, että 41 prosenttia naisista ja 50 prosenttia miehistä sanoi vaihtavansa yövaatteensa vain, jos havaitsivat niiden haisevan pahalle.

Kyselytutkimuksessa havaitiin myös ero pesutavoissa ikäryhmien välillä. Esimerkiksi 42 prosenttia alle 25-vuotiaista pesi yövaatteensa vain kerran kuussa tai harvemmin, kun taas yksi kymmenestä 45-vuotiaasta pesi yövaatteensa joka ilta.

Yön aikana vartalosta varisee paljon ihosoluja ja se tuottaa muitakin vartalosta peräisin olevia bakteereja. Terveys on tärkeä ja Priman mukaan kyselytutkimus osoittaakin, että on tärkeä omaksu tavaksi vaihtaa yövaatteet useammin.

”Kun otetaan huomioon, että käytämme yövaatteita 7-8 tuntia joka yö ja kehomme hikoilee öisin, on tämä ehdottomasti osa-alue, jossa ihmisten pitäisi yrittää olla hygieenisempiä”, Rebecca Brown Pretty You Londonista selitti.

Lähde: Prima