Eri maissa uuden vuoden tuloa juhlistetaan erikoisillakin tavoilla.

Suomessa ammutaan raketteja ja ennen valettiin tinoja, muualla maailmassa häädetään pahoja henkiä ja kävellään tyhjien matkalaukkujen kanssa korttelin ympäri, jotta tuleva vuosi sisältäisi paljon matkustelua. Katso alta eri maiden kahjoja uudenvuodenaaton tapoja.

Argentiina

Argentiinassa pukeudutaan täysin uusiin, vaaleanpunaisiin alushousuihin, jotta henkilö vetää rakkautta puoleensa. Toinen tapa maassa on, että kellon lyödessä kaksitoista yöllä, astutaan oikealla jalalla eteenpäin, jotta uusi vuosi alkaa oikealla jalalla.

Brasilia

Maassa pukeudutaan valkoiseen pahojen henkien pelottelemiseksi pois.

Chile

Chileläiset syövät keskiyöllä lusikallisen linssejä, jotta uusi vuosi olisi työn ja rahan täyteinen. Maassa myös lakaistaan kodit läpikotaisin huonon energian poistamiseksi.

Espanja

Jokaisen kellon 12 lyönnin aikana on syötävä yksi rypäle, joka tuo vaurautta.

Kolumbia

Jotta tuleva vuosi sisältäisi paljon matkustelua, kävelevät kolumbialaiset korttelin ympäri tyhjien matkalaukkujen kanssa.

Skotlanti

Heti kellon lyötyä kaksitoista ja vuoden vaihduttua alkaa first-footing. First-foot on ensimmäinen henkilö, joka ylittää kodin kynnyksen uudenvuodenpäivänä ja tuo onnea alkaneelle vuodelle ja mukanaan jonkinlaisia lahjoja.

Uusi-Seelanti

Maassa paukutetaan patoja ja kattiloita niin voimakkaasti kuin vain pystyy.

Venäjä

Venäläiset kirjoittavat toiveen paperille, polttavat paperin ja heittävät sen lasilliseen shampanjaa ja juovat sen ennen kuin kello on minuutin yli puolen yön.

Lähde: BuzzFeed