Kaipaatko sinä entistä kumppaniasi, ja haluaisit hänet takaisin elämääsi?

Joskus parisuhde voi kariutua sellaisista syistä, että ero on hyvin tervetullut ja toivottu asia, ainakin toiselle osapuolelle. Usein entinen kumppani on entinen kumppani hyvästä syystä, etkä haluaisi häntä mistään hinnasta takaisin synkistämään elämääsi. Usein tunne voi olla molemminpuolinen.

Joskus ero voi kuitenkin olla seurausta typerästä virheestä, jonka toinen osapuoli on tehnyt, tai kenties suhteen huonosta ajoituksesta. Suhteen osapuolet voivat edelleen rakastaa toisiaan tai ainakin välittää toisistaan, eikä toisen läsnäolo omassa elämässä olisi missään nimessä huono asia.

Jos haluat eksän takaisin, on olemassa asioita, jotka sinun täytyy huomioida. Hänen takaisin pyytämisensä saattaa olla hyvinkin vaikeaa, mutta jos olet valmis oppimaan menneestä ja annat hänelle aikaa, saattaa hänkin haluta palata takaisin luoksesi.

Toimi seuraavalla tavalla, jos haluat takaisin yhteen eksäsi kanssa.

 1. Ymmärrä eronne syyt ja mitkä kaikki asiat eroonne johtivat. Varmista, että samat syyt eivät uhkaisi suhdettanne uudestaan.

 2. Älä ota yhteyttä ensimmäiseen kuukauteen. Tarvitset ajan asioiden läpikäymiseen ja omien tunteidesi tunnistamiseen.

 3. Yritä saada selville, välittääkö eksäsi sinusta edelleen. Jos törmäät häneen tai näet hänen postauksiaan somessa, pyri tunnistamaan, onko hän jo jatkanut matkaansa eteenpäin, vai onko hänellä kenties vielä tunteita sinua kohtaan.

 4. Aloittakaa uudestaan alkuun ensin ystävinä, ja katsokaa, mitä tapahtuu. Jos huomaatte, että toimitte hyvin ystävinä, voitte kenties siirtyä myös takaisin parisuhteeseen.

 5. Vanha kunnon vinkki toimii aina: tapaile eron aikana myös muita ihmisiä, jotta huomaat, tuleeko eksäsi mustasukkaiseksi. Jos hänellä on vielä tunteita sinua kohtaan, hän ottaa kyllä sinuun yhteyttä, jos näkee että olet taas deittailumarkkinoilla.

 6. Puhukaa keskenänne mahdollisesta yhteisestä tulevaisuudestanne illallisen tai vaikkapa kahvittelun äärellä Älkää käykö näin tärkeää keskustelua tekstarien välityksellä.

 7. Jos siihen on pienintäkään syytä: pyydä anteeksi. Puhtaalta pöydältä aloittaminen vaatii ensin anteeksipyynnön. Älä selittele, keksi tekosyitä tai syytä eksääsi, vaan yksinkertaisesti pyydä anteeksi omia virheitäsi, jotka johtivat eroon.

 8. Muistuta häntä hyvistä ajoistanne ja saa hänetkin muistelemaan niitä aikoja, kun olitte onnellisia yhdessä. Tämä saattaa hyvinkin antaa hänelle sysäyksen yrittää kanssasi uudelleen.

 9. Aloittakaa alusta, älkääkä ajatelko, että jatkatte vain siitä, mihin viimeksi jäitte. Edetkää tarvittaessa hitaasti ja rakentakaa ensin luottamus välillenne uudelleen.

 10. Ja lopuksi: valmistaudu myös siihen mahdollisuuteen, että eksäsi ei kaikista yrityksistäsi huolimatta halua sinua takaisin. Onnittele itseäsi siitä, että olit rohkea, että yritit korjata tilanteen ja myönsit virheesi. Nyt sinun on kuitenkin aika jatkaa eteenpäin, ja lisätä suhteenne arvokkaiden muistojen joukkoon.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Life ’N’ Lesson / Kuva: Jonathan Borba, Unsplash