Tarkoittaako unien näkeminen entisestä kumppanista, että ikävöit häntä?

Moni meistä on joskus nähnyt unia eksästään, vaikka päivisin häntä ei juuri tulisi ajateltua, ja vaikka luuleekin päässeensä entisestä kumppanistaan yli.

Unia ei tietenkään voi hallita, eikä unista tarvitse tuntea syyllisyyttä. Moni saattaa kuitenkin huolestua, jos näkee unta eksästään, varsinkin jos on jo uudessa suhteessa.

Moni saattaakin pelätä, että eikä olekaan päässyt eksästä yli, tai mikä pahinta, mitä jos eksää kohtaan on vielä tunteita?

Unet eivät kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että haluaisit eksäsi takaisin, vaan ne voivat olla merkki monesta muustakin asiasta.

Jos näet unia eksästäsi, saattaa se johtua seuraavista syistä.

 1. Saatat surra suhteen päättymistä, vaikka ero olikin oikea päätös. On ymmärrettävää, että suret sitä, menetit tärkeän ihmisen elämässäsi.

 2. Saatat käsitellä unissasi aiempia traumoja, jotka eivät edes liity eksääsi. Eksäsi saattaa vain laukaista traumoihin liittyvät tunteesi, varsinkin, jos traumasi liittyvät parisuhteisiin.

 3. Jos näet unta eksästäsi, se saattaa olla merkki siitä, että otat opiksesi edellisessä suhteessa tehdyistä virheistä ja kokemuksista, ja siirrät näitä oppeja alitajunnassasi uuteen suhteeseesi. Tämä on hyvä asia!

 4. Eksäsi merkitsee jotain muuta tärkeää, kuten merkittävää ajanjaksoa elämässäsi. Tässä tapauksessa alitajuntasi käsittelee tunteita tai muistoja, jotka eivät välttämättä edes liity eksääsi.

 5. Eronne on jäänyt vaivaamaan sinua, koska erositte huonoissa väleissä, tai eroon liittyi epäselvyyttä ja käsittelemättömiä syitä ja tunteita. Muista, että et kuitenkaan tarvitse eksääsi asian käsittelyyn, vaan voit käsitellä tunteitasi myös itsenäisesti.

 6. Nykyisestä suhteestasi saattaa puuttua jotain, mitä entisessä suhteessasi kenties oli. Älä kuitenkaan kerro unistasi nykyiselle kumppanillesi. Pystytte kyllä käsittelemään ja puhumaan aiheesta ilmankin.

 7. Saattaa myös olla, että et aidosti ole päässyt yli eksästäsi, ja kaipaat häntä. Tämä on kuitenkin epätodennäköisin vaihtoehto, koska silloin käsittelisit asiaa kyllä valveillakin, etkä vain unissasi.

  Mikä sinun kohdallasi tuntuu olevan syy uniisi?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: InStyle