Jos nainen pääsee itse valitsemaan sormuksensa, voi se kertoa paljon hänestä itsestään.

Suomessa kihlasormukset ovat usein sileitä ja ne ovat joko kultaisia tai hopeisia, mutta kuvioidut ja erilaisin kivin koristellut sormukset ovat yleistymässä. Maailmalla sellaiset sormukset ovat jo yleisiä, tietynlaiset jopa klassikkovalintoja.

Kihlasormus usein kertoo paljon kantajastaan – etenkin, jos nainen itse on sen valinnut. The Stir -sivusto jututtikin jalokivikauppiaita, jotka kertoivat, mitä kihlasormuksesi voi kertoa sinusta.

Smaragdisormus

Yksityinen jalokivikauppias Katherine Huang kertoi The Stir:lle, että smaragdisormus ei ole ollenkaan käytännöllinen sormus.

”Sellaisen omaavalle naiselle se voi olla syntymäkivi tai nainen ei tee käsillään usein työtä, mikä mahdollistaa hemmottelua kaipaavan luksususormuksen käytön”, Huang sanoi.

Safiirisormus

Jalokiviasiantuntija Claudia Montezin mukaan safiirisormusta pitävä nainen on luotettava, myötätuntoinen morsian, josta monet pitävät ja hän on kosketuksissa emotionaalisen puolensa kanssa.

”Hänen häänsäovat suuri juhla täynnä tunteikkaita puheita ja ilon kyyneliä”, Montez kuvaili.

Kultasormus

Huangin mukaan simppelin kultasormuksen omaava nainen voi olla erittäin perinteitä noudattava ja eurooppalainen, koska Huangin mukaan monet eurooppalaiset eivät käytä kihlasormuksia.

Platinasormus

Montezin mukaan platinasormuksen valinnut morsian on itsevarma ja kunnianhimoinen sekä arvostaa modernia minimalismia, arvostaa tehokkuutta ja noudattaa mottoa ”Vähemmän on enemmän”.

Vintagesormus

Mikä olisi romanttisempaa kuin vintagesormus, The Stir kysyy.

”Tällaisista viehättyneet naiset rakastavat ideaa koruista, joilla on erityinen merkitys kihlauksen lisäksi. Esimerkiksi jos tietää, että lempisukulainen tai isoäiti käytti sormusta vuosia onnellisessa avioliitossaan on korvaamatonta”, Huang sanoi.

Helmisormus

Huangin mukaan helmisormus on epätavallinen valinta eikä yksikään morsian ole kysynyt häneltä sellaisesta. Montez taas kuvailee, että tällaisen sormuksen haluava nainen ihailee Elizabeth Taylorin ja Marilyn Monroen kaltaisia naisia.

”Tämä morsian rakastaisi glamouria pursuavaa, diivailevaa hääjuhlaa golfkentällä merkittävien vieraiden ja paparazzien kera”, Montez kertoi.

Rubiinisormus

Huangin mukaan rubiinisormus on todellista luksusta ja hyvälaatuinen rubiini voi maksaa enemmän kuin timantti.

”Rubiinisormuksen omaavat morsiamet eivät ole kovin perinteisiä, mutta ovat todella romanttisia”, Huang kuvaili.

Punakultasormus

”Punakulta on tullut muotiin. Se sopii lähes jokaiseen ihonsävyyn, mutta sen valitseminen on hienovarainen tapa tehdä jotain eri tavoin, sillä monet muut suosivat keltaista tai valkoista metallia”, Huang sanoi.

”Tämän naisen ei tarvitse kertoa, että hän on uniikki, sen yleensä tietää jo ennen kuin näkee sormusta”, hän lisäsi.

Timanttisormus

Timanttisormuksen valitseva on perinteikäs nainen, ehkä nuorempi morsian tai ainakin sellainen, joka pitää ajatuksesta, että hänet yhdistetään moniin morsiansukupolviin, joita on ollut ennen häntä. Hän on myös romanttinen.

Ei sormusta

Montezin mukaan päätös jättää kihlasormus pois on täydellinen valinta suorasanaisille morsiamille, jotka ovat intohimoisia maallisista aiheista ja haluavat vaikuttaa yhteiskuntaan.

”Hän pysyttelee kaukana kaikesta perinteisestä ja on laumansa johtaja”, Montez kuvaili.

Lähde: The Stir