Se, minkä värisiin vaatteisiin pukeudut, kertoo paljon persoonastasi.

Moni meistä suosii pukeutumisessaan yhtä tiettyä väriä, tai muutamaa valittua väri. Vaatteidemme värit vaikuttavatkin yllättävän paljon siihen, millaisella tuulella olemme, mikä asenteemme on ja myös millaisen kuvan annamme muille.

Harva meistä pukeutuu lempiväriinsä, sillä lempivärimme ei välttämättä sovi meille, tai sitä voi olla vaikeaa löytää kaupasta.

Tätä seuraavat värit paljastavat meistä ja luonteestamme.

 1. Musta
  Musta on väri, joka ilmentää voimaa. Se on myös muodin suosima väri, koska se merkitsee eleganssia ja tyylikkyyttä.

 2. Valkoinen
  Valkoinen väri saa sinut vaikuttamaan siistiltä ja viattomalta. Se kertoo myös, että olet järjestelmällinen ja kiinnität huomiota yksityiskohtiin.

 3. Sininen
  Sininen on yksi suosituimpia värejä pukeutumisessa. Se on rauhoittava väri, ja kertoo, että olet rehellinen ja luotettava ihminen. Siksi monet univormut ovatkin sinisiä.

 4. Vihreä
  Vihreä värinä kuvastaa, että olet luonnollinen. Vihreän eri sävyillä on tosin eri merkityksiä. Esimerkiksi armeijan vihreä voi kuvastaa, että noudatat mielelläsi sääntöjä, mikä ei ole lainkaan huono asia.

 5. Ruskea
  Ruskea tekee sinusta helposti lähestyttävän, joten jos haluat tutustua uusiin ihmisiin, on ruskea oikea väri!

 6. Harmaa
  Harmaa on hyvin neutraali sävy, joka antaa sinusta klassisen, luotettavan ja järjestelmällisen kuvan. Jos olet pukeutunut pelkkään harmaaseen, voi vaikutelma tosin olla hieman tylsä.

 7. Punainen
  Punainen kuvastaa intohimoa, toimintaa ja voimaa. Se osoittaa muille, että sinä haluat olla huomion keskipisteenä, kun astut huoneeseen. Jos haluat tehdä muihin vaikutuksen ja jäädä ihmisten mieliin, pukeudu punaiseen!

 8. Pinkki
  Pinkki on värinä myös intohimoinen, aivan kuin punainenkin. Punaisesta poiketen se ei kuitenkaan ole yhtä voimakas, ja osoittaa myös, että olet haavoittuvainen ja – tietysti – tyttömäinen.

 9. Violetti
  Violetti on pukeutumisessa melko harvinainen väri. Sitä joko inhotaan tai rakastetaan. Violetti on kuninkaallisten väri, joten jos haluat vaikuttaa yläluokkaiselta, on violetti loistava valinta! Se myös kuvastaa ainutlaatuisuutta ja taiteellista luovuutta.

 10. Keltainen
  Keltainen on kirkas väri, joka edustaa aurinkoa. Se voi siis kertoa muille, että olet iloinen ja aurinkoinen persoona. Keltainen voi kuitenkin myös kuvastaa pelkoa, joten jos olet arka tai ujo, vältä keltaista!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Your Tango / Kuva: Tamara Bellis