Kun on löytänyt rinnalleen hyvän kumppanin, on yleensä toiveissa se, että yhteinen onni kestää.

Kun on kyse parisuhteista, ei aina ole helppo tietää, mikä saa rakkauden kestämään. Popsugarin mukaan on kuitenkin yksi tärkeä seikka, joka on avainasemassa terveen, onnellisen ja tyydyttävän parisuhteen kannalta, mihin jokainen pari voi luottaa.

”Terveelle parisuhteelle on pääasiassa tunnusomaista se, että suhteen jokainen yksilö saa olla yksilö ja pysyä yksilönä myös ollessaan yhdessä toisen ihmisen kanssa”, avioliitto- ja perheterapeutti Rabiia Ali kertoi Popsugarille.

”Terveessä parisuhteessa on kaksi ihmistä, joilla on omat elämät, joihin lukeutuu muita terveitä ihmissuhteita, ja he ovat yhdessä päättäneet jakaa elämänsä”, hän jatkoi.

Vaikka romanttiset ihmissuhteet voivat vaikuttavaa olevan tärkein asia elämässäsi, on olennaista pystyä seisomaan omillaan, vaalia muita ihmissuhteita perheenjäsenten sekä ystävien kanssa ja olla oma erillään siitä, jonka jaat kumppanin kanssa. Alin mukaan ennen kuin suhde vakavoituu jonkun kanssa, täytyisi yksilön olla kokonainen persoona.

Popsugarin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että henkilöllä on myös muita ihmissuhteita, hän kehittää harrastuksia sekä omia kiinnostuksen kohteita, osaa olla yksin ja käy läpi mahdollisia toipumisprosesseja, jotta voi olla täysin läsnä ja onnellinen senhetkisessä suhteessaan.

Pari täydentää toisiaan

Miten tämä sitten onnistuu? Popsugarin mukaan paras tapa on se, että jokainen henkilö tietää, mitkä luonteen piirteet ja ominaisuudet täydentävät hänen omiaan.

Esimerkiksi jos nautit olla huomion keskipisteenä, koeta löytää sellainen kumppani, joka ei piiloudu valokeilalta, mutta sen sijaan kannustaa sinua. Täydentävät piirteet ja ominaisuudet ei siis tarkoita sitä, että pitäisi olla oman itsensä vastakohdan kanssa; se tarkoittaa sitä, että löydät sellaisen kumppanin, joka täyttää aukkosi ja samalla antaa sinun kasvaa.

”Sanon jatkuvasti asiakkailleni, että suhteeseen lähtiessä yksi ihminen on sininen ja toinen punainen. Kun olette yhdessä, ei se tarkoita, että teistä tulee violetti”, Ali kertoi.

”Teidän pitäisi jatkaa eteenpäin sinisenä ja punaisena rinnakkain ja löytää sellainen tyyppi, joka täydentää sinut”, terapeutti päätti.

Lähde: Popsugar