Raskaustestin voi tehdä liian pian, eikä tulokseen voi silloin luottaa.

Yksi helpoimmista tavoista raskauden määrittämiseen on raskaustesti, vaikka toki muutkin seikat voivat paljastaa raskauden. Muun muassa väliin jääneet kuukautiset, turvonneet rinnat ja päänkipu voivat olla paljastavia merkkejä.

Mutta kuinka luotettavia raskaustestit ovat, ja voivatko ne joskus olla myös väärässä? Yksi tärkeimmistä vältettävistä asioista on se, että teet testin liian aikaisin, eikä positiivinen tulos ehdi vielä näkyä.

Kestää noin kuusi päivää hedelmöittymisen jälkeen, että raskaushormonia alkaa erittyä virtsaan. Tämä hormoni on se, johon raskaustestitkin reagoivat. Hormonin määrä kasvaa ajan kuluessa, mutta testit pystyvät havaitsemaan jo hyvin pieniäkin määriä.

Testi kannattaa tehdä samana päivänä, kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa, tai ainakin 21 päivää sen jälkeen, kun harrastit suojaamatonta seksiä. Jotkin testit ovat niin herkkiä, että ne toimivat jo tätä aiemmin. Testi kannattaa tehdä, kun menet pissalle aamulla unien jälkeen, sillä silloin pissan pitoisuus on vahvimmillaan.

Kotona tehtävät testit ovat oikeassa 99 prosenttisesti, joten jos saat positiivisen tuloksen, on hyvin todennäköistä, että olet raskaana.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Shvets Production, Pexels