Miesten älykkyysosamäärä helpommin pääteltävissä kasvoista kuin naisten

Tutkijat pyysivät opiskelijoita arvioimaan ihmisten älykkyysosamäärää kasvokuvista.

Miesten älykkyysosamäärä on helpompi arvata vain heidän kasvojaan katsomalla kuin naisten, väittää tutkimus. Tshekkitutkijat tekivät 80 mies- ja naisopiskelijalle älykkyystestit, ottivat kuvia heistä ja pyysivät sitten 160 opiskelijaa arvioimaan kuvissa olevat henkilöt viehättävyyden ja havaitsemansa älykkyyden perusteella.

Newserin mukaan yleensä opiskelijat olivat sitä mieltä, että viehättävämmät olivat myös fiksumpia – etenkin naisten keskuudessa. Yllättävää kyllä, jotenkin tutkimukseen osallistuneet opiskelijat pystyivät arvioimaan miesten älykkyysosamäärn oikein.

Tutkijoiden mukaan tämä voi johtua siitä, että merkit korkeasta älykkyydestä ovat näkyvissä vain miesten kasvoilla joidenkin geneettisten ja kehitysassosiaatioiden takia. Toinen syy voi olla se, että naisia arvioidaan kaiken kattavasti viehättävyytensä perusteella, mikä estää oikean arvioinnin heidän älykkyydestään.

Tutkimuksessa selvisi myös, että ihmisillä on tietty käsitys siitä, miltä älykkään ihmisen kasvot näyttävät; ne ovat kapeat, nenä on pitkä ja pieni leuka. Tämä ei kuitenkaan korreloinut oikean älykkyysosamäärän kanssa.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.