Mainio ihonhoitotuote voi olla parhaillaan jääkaapissasi.

Maito sopii sen juomisen sekä ruoanlaiton ja leipomisen lisäksi myös ihon hoitamiseen. Luonnollisen kauneuden asiantuntija Paige Padgett kertoi Women’s Healthille suosikkitapansa käyttää maitoa ihonhoidossa ja suomensimme hänen vinkkinsä alle.

Puhdistukseen

Kavahtaako herkkä ihosi ajatustakin vaahtoavan puhdistusaineen käytöstä? Padgett suosittelee käyttämään täysmaitoa ihon päivittäiseen puhdistukseen, koska se on hellä, mutta tehokas puhdistamaan liiallista rasvaa ja meikkiä.

Kuorintaan

Maidossa on maitohappoa, joka on alfahydroksihapon (AHA) yksi muoto ja samaa ainesosaa on kalliimmissa kemiallisissa kuorinnoissa. AHA:t pyrkivät vähentämään ryppyjä ja tehostamaan kollageenia samalla silottaen ihoa yleisesti. Maitokuorinnan voi tehdä helposti kostuttamalla vanulapun maidossa ja pyyhkimällä sillä kasvot ja kaulaa. Padgettin mukaan maitokuorinta on hellä.

Pehmeämpään ihoon

Huhujen mukaan Kleopatra otti yleellisiä maitokylpyjä saadakseen todella pehmeän ihon. Koko ammetta ei tarvitse kuitenkaan täyttää maidolla, vaan muutama kupillinen maitoa lämpimässä vedessä jo auttaa.

“Maitokylpy tuntuu luksukselta ja saa ihon pehmeäksi ja sileäksi”, Padgett sanoi.

Finnien hoitoon

Maitohappo hoitaa Padgettin mukaan myös finnejä.

“Maito myös kosteuttaa ja kosteuttamisen monet finneistä kärsivät unohtavat tehdä”, Padgett kertoi.

Asiantuntija suositteleekin sekoittamaan maitoa ja jauhoja niin, että niistä syntyy ohut tahna. Tahna levitetään kasvoille ennen nukkumaanmenoa, jotta se vaikuttaa yön ajan ja pestään pois aamulla.

Lähde: Women’s Health