Luvassa voi olla melkoinen mullistus kauneusalaa ajatellen.

Ostaessasi tulevaisuudessa meikkivoidetta, voi se olla kehitetty 3D-tulostuksen avulla. Meikkijätti L’Oreal on yhdistänyt voimansa biotulostusta harjoittavan Organovo-yrityksen kanssa kehittäkseen 3D-tulostettua ihokudosta.

Käytännössä 3D-tulostimen suuttimet valmistavat ”biomustetta”, joka koostuu ihmissoluista. ”Muste” muodostaa kerroksia tasaisella hydrogeeli pinnalla, solut yhdistyvät ja muodostuu ihokudosta. Marie Clairen mukaan Organovo on luoot verisuonia ja elimiä käyttäen kyseistä teknologiaa.

L’Oreal on ollut kiinnostunut ihonvalmistusteknologiasta vuosikymmenien ajan. Yhtiöllä on Ranskassa valtavia laboratorioita, joissa kasvatetaan ihokudosta plastiikkakirurgian potilaiden lahjoittamista näytteistä.

Näytteitä kasvatetaan ihmiskehoa muistuttavasssa ympäristössä ja L’Oreal tuottaa keinoihoa 5 neliömetriä vuodessa. Osan tästä yhtiö pitää itsellään ja osan se myy muille yhtiöille.

3D-tulostuksen avulla L’Oreal toivoo nopeuttavansa prosessia ja Organovo toivoo saavan oikeudet ihomalleihin lääketieteelliseen tarkoitukseen. Tämä uusi teknologia voisi auttaa eläinkokeiden jäämisessä historiaan.

Lähde: Marie Claire