Vahinkojen varalta jokaisen kannattaisi tehdä lista tärkeistä, arvokkaista omistuksistaan.

Oman täydellisen kodin luomiseen kulutetaan paljon aikaa ja rahaa. Se kaikki on kuitenkin pelottavan helppoa menettää yllättäen esimerkiksi tulipalon tai varkauden takia.

Jos jotain ikävää sattuu, voi oman omaisuutensa saaaminen takaisin olla todella vaikeaa. Vakuutusasiantuntija Carrie Mitchell suositteleekin tekemään vahinkojen varalle listan kaikesta arvokkaasta, mitä kodissasi on sekä laittamaan ylös milloin se on hankittu ja paljonko se maksoi.

Tämä voi auttaa sinua säästämään aikaa, kun et joudu vahingon satuttua miettimään, mitä arvokasta kodissasi oli ja mikä sen arvo oli etkä unohda paineen alla mitään tärkeää, kun kaikki on valmiiksi listattu. Listaus voi auttaa myös korvausten saamisessa vakuutusyhtiöltä.

Kodin tavaroiden listaus voi tuntua työläältä tehtävältä, mutta se on loppujen lopuksi helppoa:

1. Ota neljä kuvaa jokaisesta huoneesta

Ota kuva jokaisesta kulmasta, jotta sinulla on kuvallisia muistoja siitä, mitä huoneissa on sekä todisteet, että todella omistat ne.

2. Listaa huone huoneelta kaikki arvotavarat

Avainasemassa on kerätä listaan niin paljon tietoa kuin mahdollista, jotta vakuutusyhtiön on helpompi tietää, kuinka paljon sinulle kuuluu korvauksia. Laita ylös jokaisen esineen ja tavaran nimi, ostopäivämäärä ja hinta, jos ne ovat tiedossa sekä mahdollisesti myös sarjanumero. Jos sinulla on myös kuitteja tallesa, laita ne talteen listasi yhteyteen.

3. Käy läpi myös vaatekaappeja, laatikostoja ja autotalli

Näistä tiloista voi löytyä osa kotisi arvokkaimmista omistuksista. Ota näistä myös valokuvat ja arvioi niissä olevien tavaroiden, vaatteiden ynnä muun hinnat.

4. Näytä lista vakuutusyhtiölle

Voit varmistaa yhdessä vakuutusyhtiön työntekijän kanssa, että kaikki arvotavarasi ovat vakuutuksen kattamia vahinkojen sattumisen varalta.

5. Päivitä listauksesi joka vuosi

Kun sinulla on pohja valmiina, on listaa helppo päivittää. Lisää vain uusimmat hankinnat uudesta taulutelevisiosta merkkitakkiin ja sinun voi olla helpompi olla, kun tiedät olevasi paremmin varautunut vahinkojen varalta – kunhan muistat laittaa itse listan sellaiseen paikkaan, että se pysyy tallessa eikä tuhoudu.

Lähde: HuffPost