Juotko kahvia heti aamusta ja ehkä vielä päivälläkin?

Tässä olisi sinulle Huffpost-sivustolta löytynyt hyvä idea, jolla saat kahvistasi todella hyvänmakuisen. Kyse ei ole kahvipapujen valinnasta tai tavastasi keittää kahvia, vaan siitä mitä kahviin lisätään. Tämä voi kuulostaa ensin oudolta, mutta on kokeilemisen arvoista.

Kahvi on hyvää, kun se on silkkisen tuntuista eikä maistu kitkerälle. Kun käytät kahvinkeitossa apuna kananmunaa, siitä tulee juuri sellaista, ilman että siihen tarvitaan taitavaa kahvinkeittäjää ja erittäin laadukkaita kahvipapuja. Munanvalkuaiset poistavat nesteestä epäpuhtauksia ja tässä tapauksessa kahvista. Kananmuna muuttaa täten kahvin maun paremmaksi.

Munakahvin ainekset:

Ainekset (yhdelle kahvikupilliselle)

3 ruokalusikallista jauhettua kahvia

3 dl vettä kahvinsuodatukseen

1 dl kylmää vettä

1 muna

Teko-ohje:

Kaada 3 dl vettä kattilaan ja aseta se liedelle keskilämmölle.

Lisää suodatinkahvi kulhoon tai mukiin. Halkaise muna ja laita koko muna (kuorikin mukaan) mukiin. Sekoita kunnolla.

Anna kahvi-muna-seoksen seistä 30 sekunnin ajan.

Kun vesi alkaa kiehumaan, lisää kahvi- ja munaseos kattilaan ja nosta lämpöä, jotta seos kiehuisi. Hauduta noin 4 minuutin ajan tai riippuen siitä, kuinka vahvasta kahvista pidät.

Poista kattila hellalta ja anna seistä minuutin ajan.

Lisää kylmää vettä. Tämän pitäisi saada kahvin ja munankuoren yhdistelmän uppoamaan pohjaan. Jos niin ei käy, lisää kylmää vettä vielä toisen kerran. Jos sekään ei auta, kaavi munankuoret lusikalla pois.

Kahvi, josta pääset nauttimaan, on noussut päällimmäiseksi tässä vaiheessa. Kaada se siivilän läpi kuppiin ja nauti maailman parhaasta kahvista!

Lähde: Huffpost