Naisia pyydettiin osoittamaan naisten sukuelimiä esittelevästä lääkätieteellisestä kaaviokuvasta emättimen paikka.

Metro kertoo kyselyn paljastaneen, että puolet 26-35-vuotiaista naisista ei osaa tarkalleen näyttää naisten sukuelimiä esittelevästä kaaviokuvasta, missä emätin sijaitsee. Kyselystä selvisi myös, että kolmannes 16-25-vuotiaista on vältellyt lääkärin pakeille menoa gynekologisten ongelmien takia, koska heitä on nolottanut.

Metron mukaan samaisesta ikäryhmästä viidennes ei osannut nimetä yhtään oiretta mistään viidestä gynekologisesta syövästä, jotka vaikuttavat kohtuun, munasarjoihin, kohdunkaulaan, emättimeen ja ulkosynnyttimiin.

Ymmärryksen tiellä on Metron mukaan yleinen häpeä ja nuoret naiset ovat kertoneetkin, että kehonsa osista on epämiellyttävä puhua suoraan. Lähes 40 prosenttia 16-25-vuotiaista nuorista naisista sanoi puhuvansa alapään alueestaan “naisten paikkoina” ja 65 prosenttia myönsi kavahtavan sanoja emätin ja häpy.

Nykysukupolvien voisi olettaa olevan avoimempia asian suhteen, mutta yllättävää kyllä, vanhemmille naisille on helpompi puhua gynekologisista terveysongelmista. Metron mukaan 42 prosenttia 66-75-vuotiaista koki olevansa hyvin tietoisia aiheesta verrattuna alle 25 prosenttiin 16-25-vuotiaista.

Kyselyyn vastasi 1 000 naista ja sen teetti naisten syöpiin keskittyvä Eve Appeal -hyväntekeväisyysjärjestö.

“Me järjestössä tiedämme, kuinka tärkeää on edistää suoraa puhetta gynekologisten syöpien merkeistä ja oireista kaiken ikäisille naisille ja tämä kysely korostaa, kuinka paljon tehtävää vielä on”, Eve Appeal puheenjohtaja Helena Morrissey kommentoi Metrolle.

“Näillä syövillä on huonoimmat tulokset naisille. Oireiden ymmärtäminen voi pelastaa henkiä”, Morrissey sanoi.

Osaisitko itse paikantaa emättimen tarkasti? Kommentoi alla!

Lähde: Metro