Vastanaineille brittinaisille tehty kysely sai selville, että mustasukkaisuus rikkoo morsianten ja morsiusneitojen välejä.

32 prosenttia brittimorsiamista ei enää koe olevansa ystäviä vähintään yhden morsiusneitonsa kanssa hääpäivänsä jälkeen. Välirikko johtui kaunoista ja riidoista häihin liittyen.

Tutkimuksessa kysyttiin 1 939 vasta naimisiin menneeltä osallistujalta, olivatko he riidelleet mistään morsiusneitojensa kanssa ennen hääpäivää. 73 prosenttia vastaajista myönsi näin käyneen, mutta 61 prosentin mielestä ne olivat olleet merkityksettömiä ja nopeasti selvitetty.

Kolmannes morsiamista myönsi erimielisyyksien yhden tai useamman morsiusneidon kanssa vieneen heidän välinsä ratkeamispisteeseen, mikä johti lopulta siihen, että heidän yhteydenpitonsa loppui häiden jälkeen. Yleisimmät syyt riitoihin johtuivat erimielisyyksistä asuista, hiustyyleistä tai polttareista.

Vouchercodespro.co.uk-sivuston teettämän kyselyn mukaan häiden jälkeen ystävistään erkaantuneet morsiamet olivat sitä mieltä, että rikkinäiset välit olivat korjauskelvottomat hääpäivästä, ulkonäköön liittyvistä epävarmuuksista ja rahallisista erimielisyyksistä johtuneen mustasukkaisuuden takia.

Pienelle osalle vastaajista morsiusneitojen humalainen tai epäsovelias käytös, kuten sulhasen kanssa flirttailu, oli johtanut välirikkoon. Välirikkoon päätyneistä morsiammista kuitenkin 72 prosenttia sanoi, että voisivat sopia, mutta vain jos morsiusneito tekisi aloitteen.

”Tutkimuksemme tulokset näyttävät, että jopa vahvimmat ystävyyssuhteet voivat kärsiä häiden järjestelyistä aiheutuvasta stressistä. Ehkä morsianten pitäisi miettiä todella tarkoin ennen kuin tekevät suuria päätöksiä siitä, ketä pyytävät morsiusneitojen vastuulliseen tehtävään”, kyselyn teettäneen sivuston edustaja kommentoi Daily Mailille.

Lähde: Daily Mail