Kuuma suihku talvella kannattaisi jättää näiden syiden takia välistä

Talvella tekee varmasti mieli käydä oikein kuumassa suihkussa, mutta se ei kannata.

Onneksi meillä suomalaisilla on sauna, jolloin kuumaa suihkua ei välttämättä tarvita. Nimittäin The List -sivustolla kerrotaan kuinka kuumassa suihkussa käynti kannattaisi jättää välistä. Ainakin, jos ei halua kokea erialaisia iho-oireita.

Iho halkeilee talvella helposti. Kuuma suihku vaan pahentaa ihon halkeilemista. Jos iho halkeilee, kannattaa käydä viileämmässä suihkussa, josta voi olla suurta apua. Kuuma suihku voi aiheuttaa ihoon muitakin oireita. Se voi punoittaa ja kutista.

Kuuma vesi voi myös kuoria ihoa liikaa, joka häiritsee ihon luonnollista kosteustasapainoa. Silloin iho menettää luonnollisia öljyjä, rasvoja ja proteiineja, jotka pitävät ihon terveenä. Talvi kuivattaa ihoa jo muutenkin, joten kuumassa suihkussa käynti vain pahentaa kuivumista.

On kaksi vaihtoehtoista tapaa käydä suihkussa, joilla voi vähentää ihon oireilua juuri talvella. Toinen on se, että käy suihkussa normaalia nopeammin. Ja toinen tietysti se, että käy normaalia viileämmässä suihkussa. Näiden lisäksi kannattaa myös pitää kylpyhuoneen ovi kiinni, kun käy suihkussa. Silloin kylpyhuone pysyy kosteampana, jolloin ihokin pysyy kosteampana.

Talvella kannattaa käyttää kosteuttavampia voiteita kuin kesällä. Voiteet kannattaa levittää pian suihkun jälkeen, jolloin iho on vielä suihkun jälkeen kostea. Silloin voide imeytyy paremmin. Kun kuivaat ihoa pyyhkeellä, ei sillä kannata hangata ihoa liikaa, koska sekin vahingoittaa ihoa.

Vaikka suihkussa käynti ei ole mitään rakettitiedettä, kannattaa silti noudattaa näitä juuri esiteltyjä ohjeita. Jaa ohjeet myös kavereillesi, jotta kaikilla muillakin pysyisi iho kunnossa myös talvisaikaan.

Lähde: The List


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.