People in Need -köyhyyskampanja 8 vuoden takaa leviää vauhdilla sosiaalisessa mediassa. Taloudellinen eriarvoisuus puhututtaa.

Cordaidin kampanja nimeltä “Small Change, Big Difference” (suomeksi: Pieni Muutos, Iso Ero) on saanut uutta tuulta purjeisiinsa, kun ihmiset ovat löytäneet kampanjan koskettavat ja ristiriitaisia tunteita herättävät kuvat uudelleen. Vaikka kampanjaa ei ole promottu kahdeksaan vuoteen, ne puhututtavat tällä hetkellä ympäri maailman ihmisiä ja organisaatioita. Kampanjan kuvia on jaettu kymmeniä tuhansia kertoja, ja kampanja on tällä hetkellä erittäin elinvoimainen.

Kampanja sai alkunsa vuonna 2007, kun Cordaid halusi saada kuluttajat kiinnittämään huomiota kulutuskäyttäytymiseensä. Taustalla oli ajatuksena, että se raha, minkä ihmiset tuhlaavat ajattelemattaan arkipäiväisessä elämässä, voitaisiin helposti hyödyntää katastrofialueilla asuvien ihmisten auttamiseksi. Kampanjan myötä toivottiin kiinnitettävän enemmän huomiota ihmisten perustarpeisiin ja varakkuuden epätasa-arvoisuuteen.

Kampanjan keskiössä ovat vähäosaiset ihmiset, jotka poseeraavat mallien tavoin pidellen luksustuotteita. Kuten kampanjan aloittamisen aikana, nytkin, kuvissa korostuu erittäin hyvin epäsuhtainen vastakkainasettelu. Kampanjan kuvien onkin tarkoitus saada ihmiset pysähtymään ja tuntemaan olonsa hieman epämukavaksi.

Haluatko sinä olla mukana ja levittää sanomaa? Käytä sosiaalisessa mediassa hashtagia #PeopleinNeed.

Katso alta Twitterissä kampanjan huomiota herättäneet kuvat ja kampanjaan lähetettyjä kommentteja!


Lähde: Cordaid