Tämä aine ei liity mitenkään soodajauheeseen, vaikka sitäkin käytetään monien asioiden pesuun.

Niin ehkä saatoit jo luulla, mutta kun kuulet mihin kaikkeen muuhun tätä ainetta voi käyttää, et luule enää niin. Tässä alla kerrotaan monia tämän aineen käyttötapoja. Aine on pesuaine, jolla peset vaatteesi eli pyykinpesuaine.

1. Jos viemäri on tukossa, putkimiehelle ei kannata soittaa heti. Kaada sen sijaan pesualtaaseen 60 millilitraa pyykinpesuainetta ja kaada sitten (hitaasti) sen päälle litra kiehuvaa vettä. Kuuma vesi ja nestemäinen pesuaine poistavat yhdessä tukoksen.

2. Voit käyttää pyykinpesuainetta myös yleispesuaineena. Sekoita yhteen 80 millilitraa valkaisuainetta, 4,5 litraa vettä ja teelusikallinen pyykinpesuainetta. Se toimii yllättävän hyvin seinien, kylpyhuoneen ja melkein mihin tahansa muiden pintojen pesuun.

3. Voit poistaa pyykinpesuaineella myös tahroja. Levitä jauhemaista pyykinpesupesuainetta tahraan ja hiero sitä varovasti märällä liinalla. Odota viisi minuuttia, pyyhi sitten ylimääräinen jauho pois ja toista tämä, kunnes tahra on kadonnut. Tällä voi yrittää poistaa myös matoissa ja huonekaluissa olevat tahrat.

4. Pesuaine on ihanteellinen pesuaine myös auton ulkopinnan puhdistamiseen. Se poistaa lian helposti. Laimenna pesuaine ensin. Vain yksi ruokalusikallinen pyykinpesuainetta riittää. Voit tietysti käyttää pyykinpesuainetta myös auton sisätilojen pesussa ja käyttää sitä silloin, kuten edellisessä kohdassa neuvottiin.

5. Pyykinpesuaineessa olevat puhdistusentsyymit poistavat lian myös lattialta. Täytä ämpäri kuumalla vedellä ja lisää sinne 1 tl pyykinpesuainetta. Vain pieni määrä pesuainetta riittää pitkälle. Jos moppi on liian märkä, jää lattialle raitoja.

6. Onko uunissasi rasvaisia ​​ritilöitä? Pyykinpesuaine on ratkaisu myös niiden puhdistamiseen! Laita rasvaiset ritilät esimerkiksi kylpyammeeseen tai suureen astiaan ja täytä se kuumalla vedellä, kunnes ritilät ovat veden alla. Lisää 180 millilitraa pyykinpesuainetta ja anna niiden liota yön yli. Pese sitten rasva ja lika pois sienellä tai pehmeällä harjalla, ja uuniritiläsi ovat taas kimaltelevan puhtaita.

7. Tahrat, joita ei meinaa saada millään irti, kuten ruoho ja veri, voidaan esikäsitellä pyykinpesuaineella. Itse asiassa jotkut sanovat, että se toimii paremmin kuin oikeiden esikäsittelytuotteiden käyttö. Kaada nestemäistä pesuainetta suoraan tahraan. Hiero kangasta varovasti yhteen tai hiero pesuainetta tahraan pyörein liikkein pehmeillä harjoilla varustetulla hammasharjalla. Pese sitten vaate tavalliseen tapaan, ja tahrat ovat kadonneet!

Onko sinulla mielessä vielä muitakin pyykinpesuaineen pesukohteita? Kerro niistä muillekin ja jaa tämä uutinen kavereillesi!

Lähde: Tips and Tricks