Millainen on unelmien nainen?

Unelmien nainen on monia asioita. Hän on sitä, tätä ja tuota, siltä ajalta kun hän ehtii tältä. Valitettavasti systemaattinen suorittaminen ja täydellisyyden tavoittelu näkyy vahvasti aikamme naisihanteissa. Unelmien nainen on yhdistelmä utopistisia haaveita realismin sallimissa rajoissa. Näitä asioita unelmien naiselta toivotaan:

1. Kauneus.

Hän on valokuvauksellinen. Hän on kaunis. Hänellä on mallin piirteet. Hän on malli Anne Kukkohovi.

2. Koti.

Hän puunaa ja laittaa huushollia. Hän on Strömsön Lee Esselström, kodin hengetär, jolla löytyy aikaa ommella, kutoa ja askarrella.

3. Seurustelu ja parisuhde.

Hän on huippukumppani sekä loistava lasten ja eläinten kanssa. Hän on rakastava ja kunnioittava osapuoli parisuhteessa, joka antaa puolisolleen tilaa ja aikaa. Hän on kumppaninsa tukena vuodesta toiseen vastoinkäymisistä huolimatta. Hän on Sirpa Selänne.

4. Seksi.

Hän on intiimi ja innokas vällyjen välissä. Hän pitää huolta kumppaninsa alapään hyvinvoinnista. Hän on entinen alastontähti Rakel Liekki.

5. Työ ja ura.

Hän on tarmokas, sisukas ja periksiantamaton omien tavoitteidensa ja suunnitelmiensa suhteen. Hän on älykäs ja aikaansaava. Hän on Marimekon entinen toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen.

6. Luonne ja asenne.

Hän on hauska ja huumorintajuinen. Hän on rento ja viihdyttävä seuralainen. Hän saa huononkin päivän kääntymään hyväksi. Hän on koomikko Krisse Salminen.

7. Ruoka ja ruokavalio.

Hän syö hyvin ja säännöllisesti kerryttämättä kuitenkaan ylimääräisiä kiloja. Hän osaa laittaa herkullista ruokaa ja viihtyy hyvin keittiössä kaulin tai paistinlasta kädessä. Hän on kokki Sara La Fountain.

8. Henkinen hyvinvointi.

Hän on tasapainoinen ihminen. Hän on hengellisesti sujut itsensä kanssa. Hän on positiivinen yksilö ja kannustava ryhmän jäsen. Hän on ”zen”. Hän psykoterapeutti Maaret Kallio.

9. Urheilu ja liikunta.

Hän liikkuu paljon ja pitää huolta itsestään. Hän saattaa olla fitness-harrastaja, joogaaja tai crossfittaaja. Hän on Jutta Gustafsberg.

10. Mieli ja arvot.

Hän matkustaa perheen ja kodin hoitamisen, työnteon ja kaiken muun ohella. Hän on nähnyt maailmaa; hän on valveutunut, sivistynyt, avarakatseinen, (kosmo)poliittinen ja kulturelli. Hän on Jutta Urpilainen.

11. Taide.

Hän taiteellinen ja ilmaisee itseään luovasti. Hän maalaa tai valokuvaa. Hän voi myös soittaa pianoa tai laulaa. Hän on Chisu eli Christel Sundberg.

12. Muoti.

Hän on muodikas ilmestys. Hän osaa pukeutua kauniisti ja näyttää viehättävältä habituksessaan. Hän tuntee catwalkit ja tietää viimeisimmät trendit. Hän on Jenni Dahlman.

Kuka tämä täydellinen nainen on? Tunnemmeko me hänet? Hän on upean näköinen, atleettinen, luova, sivistynyt, tasapainoinen, vitsikäs, seksikäs kotirouva ja uranainen, joka tuntee ruoanlaiton ja muodin salat. Hän on yhdistelmä eri alojen taitajia ja onnistujia; hän on täydellinen nainen. Hän on kaikkea sitä, mitä naiselta voi toivoa. Ja hän ei ole ainakaan minä, eikä kyllä naapurin Irmakaan.

Missä hän sitten lymyää? Kenties niissä tarinoissa, joita kerromme. Niissä uskomuksissa, joita vaalimme. Ja niissä arvoissa, joita kannatamme. Hän elää, koska me annamme hänen elää. Unelmien nainen elää rivien välissä. Unelmien nainen on sanatarkasti nainen, joka elää unelmissamme. Mutta milloin unelmista tuli realismia? Miksi unelmista tuli sallittu, oikeutettu pyrkimys ja itse tarkoitus?

Minä ainakin haluan olla aivan tavallinen nainen, enkä yhtään sen parempi tai enempää kuin tosiasiassa olen. Hyvästi unelmien nainen, en tulee koskaan olemaan sinä, enkä tule koskaan yltämään standardeihisi. Hymy kasvoillani olen onnellisesti hyväksynyt tämän paheksutun ja kurjan kohtaloni. Kiitos vain tarjouksesta, mutta kaikki on hyvin näin. En osta tätä unelmaa.