Kookosöljyä voi käyttää kauneudenhoidossa monin tavoin niin ainesosana kuin suoraan käytettynä, ja se voi tehdä ihmeitä myös hiuksille.

Kookosöljyssä on rasvahappoja ja E-vitamiinia, jotka auttavat estämään hiuksia menettämästä proteiinia, jotta hiukset ovat vahvemmat ja katkeilevat vähemmän. Täysin luonnollista kookosöljyä käyttämällä vältyt erilaisten hoitotuotteiden ainesosilta, kuten alkoholilta, silikonilta ja muilta kemikaaleilta, jotka voivat tehdä enemmän harmia kuin hyötyä.

Kookosöljy myös läpäisee hiuksen syvemmälle eikä jää vain suortuvien pinnalle kuin monet hiusöljyt korjaten vahinkoja paremmin. Jos tämä ei vielä vakuuttanut, alla on 7 syytä, miksi kookosöljyä kannattaisi käyttää hiustenhoidossa.

1. Lisää kiiltoa

Laita käsiisi hieman kookosöljyä ja vedä käsiäsi hiusten läpi. Se auttaa silottamaan suortuvia ilman rasvaista/öljyistä lopputulosta ja näin kontrolloi irtohiuksia ja taltuttaa pörröisyyttä.

2. Edistää kasvua

Kun kookosöljyä hieroo päänahkaan, se parantaa verenkiertoa, mikä tukee hiusten kasvua. Hellää painetta käyttäen kokeile tätä 3-4 kertaa viikossa auttamaan estämään hiustenlähtöä.

3. Hoitaa hiuksia

Tee syvähoito ilman ankaria kemikaaleja ja laita runsas määrä kookosöljyä juurista latvoihin ennen nukkumaanmenoa. Harjaa öljy hiuksiin ja laita hiukset löysälle nuturalle ja nuku yön yli.

4. Hilse hallintaan

Kookosöljy auttaa myös hilsettä vastaan. Hiero pieni määrä päänahkaan ja anna vaikuttaa 15 minuuttia ennen kuin peset sen shampoon kanssa pois.

5. Kaksihaaraisia vastaan

Jos edellisestä kampaamoreissusta on jo tovi ja seuraavaan toinen tovi, voi kookosöljy toimia välissä apukeinona kaksihaaraisiin. Laittamalla öljyä latvoihin ne saavat kosteutta ja kaksihaaraisia tulee vähemmän.

6. Taltuta takut

Laita kookosöljyä puolivälistä latvoihin märkiin hiuksiin suihkun jälkeen ja käytä sitä poistamaan takkuja – samalla öljy myös kosteuttaa hiuksiasi.

7. Yleiskunnon ylläpitoon

Jatkuva kookosöljyn käyttö osana hiustenhoitoa edistää tervettä hiusten kasvua ja lisää luonnollista kiiltoa.

Lähde: The Fashion Spot