Kissaihmiset, näissä matkakohteissa kannattaa vierailla

Nämä kaupungit ja nähtävyydet sopivat täydellisesti kissaihmisille.

Kissat jakavat mielipiteitä: toiset eivät voi sietää niitä ja toisten mielestä ne ovat parhaita lemmikkejä maailmassa. Jos kuulut jälkimmäiseen joukkoon, voivat alle listatut matkakohteet kiinnostaa sinua.

Aoshiman saari, Japani

Tarvitsetko elämääsi enemmän kissoja? Suuntaa sitten Aoshiman saarelle, missä kissoja on ihmisiä enemmän. Eteläisen Japanin saarta kansoittavat kissat, joita hankittiin Telegraphin mukaan saarelle hoitamaan kasvanutta hiirten määrää pienemmäksi. Myös Tashirojiman saarella on paljon kissoja eikä siellä saa olla koiria.

Bayou Corne, Louisiana

Kaupungin asukkaat ovat lähteneet valtavan reiän (engl. sinkhole) ilmestyttyä kaupunkiin, mutta kissoja on jäänyt maisemiin. Kymmenet luonnonvaraiset kissat elävät edelleen paikkakunnalla. Jos suureen monttuun joutuminen ei pelota, on kaupunki yksi mahdollinen matkakohde kissafaneille.

Lontoon kissakahvila

Lontoossa riittää nähtävää muutenkin, mutta kissaihmiset voivat yhdistää reissuunsa visiitin kissakahvillaan. Ensimmäinen kahvila on avattu Taiwanissa vuonna 1998, minkä jälkeen niitä on avattu ympäri maailman.

Amsterdamin kissamuseo

Kissamuseo Katten Kabinet ei ehkä ole kaikkien pakko nähdä -listalla Amsterdamissa käydessä, mutta Telegraphin mukaan se on osoittautunut suosituksi turistien keskuudessa. Kissamuseossa on tuhansia, kissoille omistettuja teoksia näytillä.

Kelluva kissojen eläinkoti, Amsterdam

Kissamuseon jälkeen (tai ennen) Amsterdamissa voi sunnata kelluvaan De Poezenbootiin, missä hylätyistä kissoista huolehditaan.

Kuching, Borneo

Kuching tunnetaan kissakaupunkina sen vakavan kissahulluuden takia. Kaupungissa on satoja kissapatsaita ja kunnianosoituksia maailman parhaalle eläimelle on ripoteltu eri puolille kaupunkia. Siellä on myös kissoihin liittyville asioille omistettu museo.

Jos matka ulkomaille ei kuitenkaan ole mahdollinen, voi kissoja käydä ihastelemassa Suomen kissakahvilassa Tampereella.

Lähde: Telegraph