Et luultavasti kiinnitä näihin asioihin itse huomiota, mutta naapurisi kyllä huomaavat ne!

Osa meistä tulee loistavasti toimeen naapureidensa kanssa, kun taas osa puolestaan toivoo päivittäin, että naapurit muuttaisivat niin kauas kuin pippuri kasvaa, ja lisäksi mahdollisimman pian.

Olipa sinulla seinänaapuri kerrostalossa, tai asuipa naapurisi viereisessä omakotitalossa pihan toisella puolella, voi naapurin kanssa etäisyydestä huolimatta olla erimielisyyksiä ja ristiriitoja.

Olet varmasti itsekin kironnut naapuria, joka leikkaa ruohonsa aamuseitsemältä sunnuntaina, tai kaivanut iskuporakoneensa esiin iltakymmeneltä.

Ikävä kyllä sama pätee kuitenkin myös toisinpäin, ja sinäkin olet varmasti tehnyt jotain, mikä on ärsyttänyt naapureitasi.

Seuraavat viisi asiaa ovat sellaisia, jotka varmasti saavat naapurisi inhoamaan sinua.

 1. Äänekkyys
  Eräässä kyselyssä tutkittiin, mitkä asiat ärsyttävät ihmisiä naapureissaan kaikkein eniten. Ei kovinkaan yllättävää, mutta vastaus oli äänekkyys. Kaikkein ärsyttävimmät äänet olivat liian kova musiikin kuuntelu, huuto ja äänekkäät lemmikit.

 2. Lemmikkiongelmat
  Lemmikkien äänekkyys mainittiinkin jo edellisessä kohdassa, mutta myös lemmikkien ulosteiden keräämättä jättäminen on yksi isoimmista ongelmista. Ei kukaan halua, että Musti-koiran kakat on jätetty naapurin pihaan tai kadulle.

 3. Uteliaisuus
  Jos kyselet naapureiltasi jatkuvasti yksityiskohtia heidän elämästään, viimeisestä Thaimaan reissustaan tai luet heidän postiaan, on hyvin todennäköistä, että ärsytät heitä.

 4. Sotkuisuus
  Onko sinulla vanha autonrämä seisomassa pihassa ruostumassa ja ruoho leikkaamatta? Tai onko sinulla aina roskis oven vieressä rappukäytävässä, koska se haisee liian pahalta pidettäväsi asunnossa? Todennäköisesti ärsytät naapuriasi sotkullasi.

 5. Kurittomat kakarat
  Viidenneksi ärsyttävimmäksi äänestettiin äänekkäät ja huonokäytöksiset lapset. Erityisesti lasten melusta on vaikeaa valittaa, koska suurin osa vanhemmista kuittaa tämän vain sanomalla, että lapset nyt vain ovat lapsia. Faktaa on kuitenkin se, että itkevien ja äänekkäiden lasten naapurissa on yhtä tuskaa asua, ja asialle on todella vaikeaa tehdä mitään.

  Teetkö sinä näitä asioita, ja ärsytät niillä naapuriasi?

  Lähde: Best Life / Kuva: Chewy, Unsplash