Muumien ystävät pääsevät näkemään rakastettujen hahmojen seikkailuja Hollywood-tähtien ääninäytteleminä Ylen kanavilla.

Suomalaisen Gutsy Animations -tuotantoyhtiön palkittu Muumilaakso-animaatiosarja esitetään englanniksi Yle TV2-kanavalla sekä Yle Areenassa. Muumilaakson ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa Yle Areenassa perjantaina 2. huhtikuuta lähtien ja kaikki 13 jaksoa esitetään maratonlähetyksenä TV2:lla sunnuntaina 4. huhtikuuta kello 10 alkaen.

Englanninkielisessä versiossa muumihahmojen ääninäyttelijöinä on monia Hollywood-elokuvista tunnettuja näyttelijöitä. Mukana ovat esimerkiksi Kingsman– ja Rocketman-elokuvista tuttu Taron Egerton (Muumipeikko), useita palkintoehdokkuuksia roolistaan Gone Girl -elokuvassa saanut Rosamund Pike (Muumimamma), Harry Potter -elokuvissa näytelleet Warwick Davis (Nipsu) ja Katie Leung (Tuu-tikki) sekä Oscar-palkittu Kate Winslet (rouva Vilijonkka), joka muistetaan etenkin Titanic-elokuvasta.

”On todella hienoa, että kumppanimme Yle tarjoaa suomalaisille faneille mahdollisuuden katsoa Muumilaaksoa englannin kielellä! Sarjaa seuratessa on todella mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten kansainväliset huippunäyttelijät, kuten Taron Egerton, Rosamund Pike tai Kate Winslet, ovat rakentaneet Muumilaakson hahmot omikseen”, Gutsy Animationsin perustaja ja Muumilaakso-sarjan taiteellinen johtaja Marika Makaroff kertoo.

Muumilaakso-sarjaa on esitetty Ylellä tähän mennessä jo viidellä eri kielellä: suomeksi, suomenruotsiksi, pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi. Kulttuurihistoriallisesti merkittävät saamenkieliset versiot on tehty yhteistyössä Gutsy Animationsin, Yle Draaman ja Saamelaiskäräjien kanssa.

Vuoden 2019 katsotuimmaksi TV-sarjaksi noussut Muumilaakso on voittanut muun muassa British Animation Awardsin palkinnon parhaasta lastenohjelmasta (2020) sekä Kultaisen Venlan parhaasta lasten- ja nuortenohjelmasta (2019). Lisäksi vuonna 2020 se valittiin kansainvälisesti tunnetun Emmy® Kids -kilpailun ehdokkaaksi.

Löydät englanninkielisen Muumilaakso-sarjan, eli Moominvalleyn 2.4. alkaen Yle Areenasta tai voit katsoa ne TV2:lla 4.4. klo 10 alkaen.