Asiantuntijan mukaan on parempi ensin keskittyä uusiin työkavereihin kuin alkaa kertoa asioita päivästään.

Ensimmäinen päivä uudessa työssä on usein jännittävä, kun kaikki tuntuu vieraalta ja on hieman hukassa oleva olo. Kysymällä tilanteista kuitenkin selviää, olipa sitten onnistunut eksymään työpaikan tiloissa tai ei löydä vessaan tai taukotiloihin kahvinkeittimen luo.

On kuitenkin jotain, mitä ensimmäisenä päivänä uudessa työssä ei kannata tehä; se on alkaa puhua uusille työkavereille omasta päivästä, elämästä ja ylipäänsä itsestään ja omista asioista.

The Independentin mukaan uusiin työkavereihin tutustuessa jutustelu työmatkan ärsyttävästä sateesta ja onnistuneesta kenkävalinnasta voi tuntua itsestä kiehtovalta, mutta uudet kollegasi eivät välitä tällaisista seikoista – ainakaan vielä.

Syy siihen on se, että uudet työkaverisi ovat juuri sitä, uusia ihmisiä elämässäsi. He ovat vasta tavanneet sinut ja jos innolla alat kertoa tarinoita elämästäsi, he mieltävät sinut itsekeskeiseksi, mikä tuskin on se mielikuva, jota haluat uusille työkavereille antaa.

”Saadaksesi uusien työkavereiden ja esimiesten kunnioituksen ensimmäisenä päivänä, keskity heihin, älä itseesi”, ura-asiantuntija Jason Sackett neuvoi.

Compassion@Work: Creating Workplaces that Engage the Human Spirit -kirjaa tekemässä olleen Sackettin mukaan avainasemassa on se, että saat uudet työkaverit tuntemaan olonsa mukavaksi. Paras tapa onnistua siinä, on osoittaa kiinnostusta heidän elämästään omasta puhumisen sijaan.

”Yleinen ensimmäisen työpäivän ansa on puhua omista aiemmista saavutuksista ja tulevaisuuden tavoitteista, mikä saa ihmiset ärsyyntymään tai hermostuneeksi, koska he eivät tunne sinua vielä”, Sackett selitti.

”Sen sijaan ole utelias ja kysele uusien työkavereiden tehtävistä, taidoista ja saavutuksista osoittaaksesi sinun olevan kuunteleva, oppiva ja yhteistyötekevä henkilö”, hän suositteli.

The Independentin mukaan on tuskin vaikea saada uudet työkaverit puhumaan, sillä tutkimukset ovat osoittaneet ihmisten mieluiten puhuvan itsestään. Tutkimus on jopa osoittanut, että itsestä puhuminen aktivoi aivoissa saman alueen kuin hyvien ruokien syöminen ja seksin harrastaminen.

Lähde: The Indepedent