Sekä Tikkurila että Pantone ovat nimenneet vuoden 2021 värit, joiksi Pantone valitsi peräti kaksi eri väriä.

Tikkurila on valinnut vuoden väriksi Y354 Cumulus -nimisen värin, joka on rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä vaaleansinisen sävy. Maalialan yritys kertoo, että vuoden värin taustalla oleva teema on jälleenrakentava toivo.

”Meille jälleenrakentava toivo on uskoa siihen, että voimme myötävaikuttaa positiivisen muutoksen aikaansaamiseen”, Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalo kertoo tiedotteessa.

”Teema herättää toivoa ja kannustaa ihmisiä tekemään parhaansa haastavina aikoina ja kulkemaan kärsivällisesti eteenpäin kohti valoisampaa huomista. Epävarmuuden aikana haluamme herättää toivoa valoisamman ja paremman tulevaisuuden rakentamisesta”, hän jatkaa.

Sinistä pidetään yleisesti rauhoittavana ja tasapainottavana värinä. Tikkurilan mukaan vaaleansininen Y354 Cumulus on kuin tuulahdus raikasta ilmaa ja se sopii helposti mihin tahansa sisustukseen.

”Sininen kuvastaa kollektiivista tunnetta toivosta. Ja nyt enemmän kuin koskaan, toivo on se, mistä meidän on pidettävä kiinni, kun rakennamme tulevaisuutta”, Hanhisalo sanoo.

”Sininen on rauhoittava ja luottamusta herättävä väri – sateen jälkeen tulee auringonpaiste ja kirkkaan sininen taivas”, hän jatkaa.

Kahden värin avioliitto

Väri-instituutti Pantone on valinnut tänä vuonna peräti kaksi väriä vuoden väriksi. Ne ovat harmaa Pantone 17-5104 Ultimate Gray sekä keltainen Pantone 13-0647 Illuminating.

Pantonen valinnat ovat kuin värien avioliitto, joka on viesti onnellisuudesta mielenlujuuden tukemana. Nämä kaksi itsenäistä väriä korostavat, miten erilaiset elementit voivat tulla yhteen tukeakseen toisinaan, mikä sopii koronakriisin kurittamaan aikaan paremmin kuin hyvin.

Väri-instituutin mukaan näiden sävyjen liitto on samalla vahvuuden ja positiivisuuden liitto; se on käytännöllinen ja vakaa kuin vuori, mutta samalla lämmittävä ja optimistinen.

”Tämä väriyhdistelmä antaa meille sitkeyttä ja toivoa. Meidän täytyy tuntea itsemme rohkaistuksi ja piristetyksi, se on olennaista ihmisluonnolle”, väri-instituutin toimitusjohtaja Leatrice Eiseman sanoo.

Näet Pantonen vuoden värien valinnan alta ja voit lukea niistä lisää täällä.