Öljypuhdistuksessa ihon likaa ja epäpuhtauksia poistetaan ja liuotetaan käyttäen öljyä saippuan tai puhdistusaineen sijaan.

”Puhdistavat öljyt perustuvat sille, että samankaltainen liuottaa samankaltaista”, ihotautilääkäri Sejal Shah kertoi BuzzFeedille.

Eli siis antioksidantteja, vitamiineja ja tulehdusta rauhoittavia ominaisuuksia sisältävä öljy liuottaa toisinaan huokosia tukkivia öljyjä, mitä ihosi tuottaa.

Öljypuhdistus on helppoa, sillä tarvitset sitä varten vain pehmeän pesulapun ja öljyä. Laita kuuma, kostea pesulappu kasvoille 20 sekunnin ajaksi. Ajan kuluttua ota se pois, hiero valitsemaasi öljyä ihoosi, anna sen vaikuttaa 30 sekuntia ja pyyhi se hellästi pois kuumalla pesulapulla.

BuzzFeedin mukaan normaalin tai kuivan ihon omaavien kannattaa kokeilla argan- tai sheaöljyä.

”Näillä öljyillä on taipumusta kosteuttaa niin, ettei iholle jää rasvaista tunnetta”, ihotautilääkäri David E. Bank selvensi.

Rasvaiselle iholle kannattaa käyttää teepuu- tai piparminttuöljyä yhdessä risiiniöljyn kera.

”Teepuu- ja piparminttuöljyillä on supistava ominaisuus, joka on hyvä rasvaisemmalle iholle”, Shah sanoi.

Pieni määrä toista öljyistä yhdistettynä esimerkiksi risiiniöljyyn luo DIY-puhdistusaineen.

”Ruusunmarjaöljyllä on myös kuivattava vaikuts, mikä voi olla hyödyllinen heille, joista iho tuntuu rasvoittuvan”, Shah neuvoi.

BuzzFeedin mukaan jopa ekstra-neitsyoliiviöljyä voi käyttää.

”Voit ehdottomasti käyttää ruoka-luokan öljyjä kasvojesi puhdistamiseen. Etsi kylmäpuristettuja, lämmitetyt öljyt ovat menettäneet paljon antioksidantteja ja vitamiineja. Eikä kannata käyttää pressoituja öljyjä, kuten rypsi- tai kasviöljyä”, Shah kertoi.

Öljypuhdistus voi toimia kaikilla ihotyypeillä, jopa aknetaipumusta omaavilla.

”Rasvaisen tai akneen taipuvaisen ihon omaavilla on tapana puhdistaa liikaa ihoaan ja kuivattaa sitä, mikä voi saada ihon ylikompensoimaan kuivutta tuottamalla enemmän öljy”, Shah sanoi.

”Jos öljypuhdistuksen tekee oikein, se voi puhdistaa ja kosteuttaa ihoa ilman ärsytystä, mikä voi olla joidenkin puhdistusaineiden sivuvaikutus”, hän lisäsi.

Ihotautilääkäri Bank kuitenkin suositteli herkkäihoisia kokeilemaan öljyä testiksi ensin korvan edustan iholla, jotta selviää, miten iho reagoi öljyyn.

Lähde: BuzzFeed