Moni suomalainen ei ole vielä koskaan käyttänyt kasvomaskia. Jos sinun täytyy nyt käyttää sitä usein, muista samalla myös suojella ihoasi.

Aiemmin uutisoimme jo siitä, kuinka THL antoi suosituksen niiden käyttöön suureen osaan maata.

Jos olet jo käyttänyt tätä ennen kasvomaskia, saatat jo tietää, että se ei välttämättä tee kasvoillesi hyvää. Fashion-lehti kertoo sivustollaan erilaisia helppoja keinoja, joilla voit suojella kasvojesi ihoa. Joten ei mitään hätää, vaikka sinun pitäisi nyt käyttää kasvomaskia jatkuvasti. Toimi sivuston ohjeiden mukaisesti ja ihosi pysyy ainakin paremmassa kunnossa, kuin että et tekisi asialle mitään.

Ohjeiden takana on tohtori Sandra Lee, joka esittelee yhden näistä keinoista videollaan, jonka näet, kun klikkaat tästä. Hän suihkuttaa videolla kasvomaskin sisäpuolelle salisyylihappoa sisältävää tuotetta, joka puhdistaa ihon huokosia öljyistä ja epäpuhtauksista, joka estää esimerkiksi aknen syntymistä. Ennen maskin käyttöä hän heiluttaa maskia, jotta tämä tuote kuivuisi hiukan.

Monet ovat kommentoineet hänen videotaan ja ovat sitä mieltä, että tämä tuote voi heikentää maskin tehokkuutta. Siksi tätä keinoa kannattaisi käyttää ennemminkin kangasmaskeissa kuin kertakäyttömaskeissa, jotka vaurioituvat helposti kosteuden takia. Joidenkin mielestä tätä tuotetta kannattaa suihkauttaa suoraan iholle.

Fashion-lehden sivustolla kerrotaan myös, että Lee jakaa sivuillaan myös muita ideoita siihen, kuinka ihovaurioita voi suojella, kun kasvomaskia joudutaan käyttämään usein. Hän suosittelee puuvillasta tehtyjä suojia, koska ne ovat hyvin hengittäviä eivätkä ärsytä ihoa helposti. Hän suosittelee myös käyttämään oikein kunnolla kosteuttavaa kasvorasvaa, ja kasvot kannattaa myös puhdistaa hyvin ennen kasvomaskin laittoa, jos se on mahdollista. Ja hän ehdottaa, että se kannattaa tehdä, jos mahdollista, myös sen jälkeen, kun maski on otettu pois kasvoilta.

Lähde: Fashion