Kauneusalan ammattilaisten mukaan syy sille, miksi miehet ikääntyvät paremmin, on päivittäinen parranajo, mikä kuorii ihoa.

Naiset ovat kaikessa hiljaisuudessa poistaneet ihokarvoja höyläämällä myös kasvoistaan, vaikka vuosien ajan on kerrottu, kuinka niiden ”sheivaus” vain saa karvat kasvamaan takaisin paksumpina, tummempina ja vahvempina.

Nyt myös osa ihotautilääkäreistä on alkanut tukea trendiä ja se on alkanut tulla paremmin tietoisuuteen naisten alettua julkaista aiheesta videoita YouTubessa, kertoo brittilehti Metro.

”Ikääntymisen hidastamisen näkökulmasta kotisheivauksella on jotain vaikutusta. Se on kuin hellä versio mikrokuorinnasta, joten se edistää kollageenin tuotantoa, mikä vähentää ryppyjä”, esteettinen kliinikko Michael Prager kommentoi Metron mukaan.

Prager kertoi myös, että ajatus karvojen kasvamisesta sheivauksen jälkeen takaisin paksumpina ja vahvempina on roskaa.

”Karvojen leikkaaminen juuren yläpuolelta ei aiheuta vastaiskua karvatuppeen, mikä on elävä osa, joka tuottaa karvan ja on ihon alla”, Prager sanoi.

”Ihmiset voivat ajatella, että karva näyttää paksummalta, koska se tulee ulos eri kulmasta tai tylppänä sen sijaan, että se olisi suippeneva luonnolliseen muotoonsa, mutta karva ei muutu solutasolla”, hän jatkoi.

Ihotautilääkäri Neal Schultz kertoi Metron mukaan uskovansa, että säännöllinen parranajo on syy sille, miksi miehet vaikuttavat ikääntyvän naisia paremmin.

”Suurin osa miehistä ottaa ihokarvat pois kasvoistaan ja näin tekevät kuorinnan kahdelle kolmasosaa kasvoistaan säännöllisesti vuosien ajan. Se on syy, miksi 30-40-vuotiaiden miesten iho näyttää yleensä paremmalta kuin naisten”, Schultz kommentoi.

Muihin karvanpoistotapoihin väsyneet naiset ostavat Metron mukaan mikrohöyliä ja ohuita leikkausveitsiä poistaakseen hennommat karvat kasvoista.

Ihonhoitoasiantuntija Barbara Kubicka kuitenkin varoittelee sheivaamisen suhteen, jos sitä ei ole pakko tehdä. Hänen mukaan ärsyyntynyt iho on yksi sivuvaikutus.

”On olemassa hyödyllisempiäkin tapoja kuoria ihoa ilman sivuvaikutuksia, joita ”sheivauksesta” tulee”, hän sanoi.

Ihokarvojaan kasvoistaan höyläävät naiset uskovat kuitenkin hyvien puolten voittavan huonot, kuten sängyn ja aiheeseen liittyvän stigman. 52-vuotias Renee Daly kertoi brittimedialle kokeilleensa kasvoissaan olevien tummien ihokarvojen vaalentamista ja karvanpoistovoiteita, mutta mielsi ne sottaisiksi ja haiseviksi, joten hän koetti antaa asian olla.

”Höyläämisen jälkeen ihoni tuntuu ihanalta ja sileältä. Seerumit ja kosteusvoiteet imeytyvät paremmin, meikki asettuu paremmin ja ihoni saa terveemmän värin”, Daly listasi ”sheivauksen” hyviä puolia.

Lähde: Metro