Tästä voi olla vaikea kieltäytyä, mutta se silti kannattaa.

Kestipä lentosi tunnin tai huikeat 14 tuntia, haluat varmaankin tehdä kaikkesi, että lento sujuisi mahdollisimman mukavasti. Lentokoneen henkilökunta tekee myös parhaansa varmistaaksesi, että matkasi sujuu hyvin. Voit esimerkiksi saada heiltä virvokkeita, nappikuulokkeet tai unimaskin, ja matkasi sujuu oitis mukavammin.

On kuitenkin palveluksia, joita lennolla ei pitäisi ottaa vastaan, vaikka niitä sinulle tarjottaisiinkin. Vaikka näistä kieltäytyminen olisikin erityisesti pitkällä lennolla äärimmäisen vaikeaa, terveytesi kannalta sinun tulisi kuitenkin ehdottomasti sanoa ei.

Jos lentoemäntä tai stuertti nimittäin tarjoaa sinulle tyynyä ja peittoa, tulisi sinun kieltäytyä. Niin mukavaksi kuin nämä asiat tekisivätkin lentosi, ovat ne sinulle mahdollisesti terveysriski. Tyynyjä ja peittoja nimittäin pestään paljon harvemmin, kuin luulisit. Ajattelet ehkä saavasi puhtaan tyynyn ja peiton, mutta yleensä vain päivän ensimmäisellä lennolla matkustavat saavat ne puhtaana ja raikkaana käyttöönsä. Tämän jälkeen niitä käytetään kaikilla lennoilla, kunnes ne vasta päivän lopussa pestään.

Toki eri lentoyhtiöillä on asian suhteen eri käytännöt, mutta jos haluat olla varma, etteivät muiden matkustajien pöpöt leviä sinuun, kannattaa ilmaisista tyynyistä ja peitoista kieltäytyä. Mikäli lentokoneessa on kuitenkin mahdollista ostaa pieneen hintaan tyyny ja peitto, on niiden käyttö turvallista, sillä siinä tapauksessa ne ovat käyttämättömät.

Seuraavalla lennolla kannattaakin olla tarkkana!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Elly Johnson, Unsplash