Kaikki päivät eivät voi olla hyviä, mutta huonommistakin päivistä voi yrittää tehdä parempia.

Seuraavan kerran, kun sellainen huono päivä iskee, kannattaa kokeilla tässä Odyssey-sivuston julkaisemassa listassa olevia ideoita. Niitä löytyy viisi kappaletta, joista on silloin toivottavasti paljon apua, ja päiväsi paranee niiden avulla.

1. Siivoa ympäristö, jossa vietät päiväsi

Tämä ensimmäisenä oleva neuvo voi jopa liittyä siihen, että miksi päiväsi tuntuu huonolta päivältä. Jos koti on sotkuinen, voi se saada pahalle päälle. Siksi kannattaa siivota, jos olet huonolla päällä. Kerää vaatteet lattialta, pyyhi pölyt, petaa sänky. Kun saat olla siistissä ympäristössä, siellä on helppoa rentoutua. Silloin päivästäsi tulee ehkä parempi kuin miltä se ennen siivoamista tuntui.

2. Pese pyykkisi

Tämä toinenkin idea liittyy kodinhoitoon. Siinä ehdotetaan pesemään pyykkiä. Sekin voi saada paremmalle päälle, kun saa laittaa ehkä ne lempivaatteet päälle puhtaana, joita on esimerkiksi pitänyt jo edellisinä päivinä. Tässä ehdotetaan myös pesemään vuodevaatteet, koska mikä sen ihanampaa kuin lopettaa päivä siihen, että pääsee puhtaaseen sänkyyn nukkumaan.

3. Kirjoita

Kirjoittaminenkin voi auttaa siihen, että tulee parempi mieli. Tätäkin kannattaa kokeilla, vaikka se olisi sinulle ihan uusi asia. Kirjoita ylös asioita, joita haluat saavuttaa. Laita ylös vain sellaisia asioita, jotka on mahdollista saavuttaa.

4. Hakeudu sellaisen ihmisen lähelle, jota rakastat

Tämähän on selvää, että kun saat olla rakkaasi lähellä, on päiväsi parempi. Mutta hänen ei tarvitse olla välttämättä rakastettusi, vaan vaikkapa hyvä ystäväsi tai joku muu, joka saa sinut rauhalliseksi ja olosi hyväksi.

5. Poistu kodistasi

Jos olet kotona, ja päivä tuntuu huonolta, kannattaa poistua sieltä kotoa. Jo ulkona kävely voi tehdä sinut iloisemmaksi. Ehkä jokin muu kotisi ulkopuolella oleva asia on sellainen, joten mene tekemään sitä, jos se vain on mahdollista.

Lähde: Odyssey